SOPIĆ PREUZEO KLUPU MODRIH: ‘Nema vremena za plakanje, što je bilo moramo ostaviti iza nas’

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Dosadašnji pomoćni trener Dinama Željko Sopić preuzeo je klupu Modrih nakon poraza od Rijeke i ostavke Zlatka Kranjčara.

Sopić je nakon pozicije glavnog trenera NK Rudeš u Dinamo stigao na ljeto 2015. godine i to na mjesto glavnog trenera B momčadi. Dolazak u modri klub okrunio je 2:1 pobjedom protiv Segeste, da bi do kraja sezone s momčadi ostvario peto mjesto u Drugoj HNL uz 11 pobjeda, 10 remija i 12 poraza.
Zahvaljujući svojoj stručnosti bivši je vezni igrač povratkom trenera Zlatka Kranjčara u Dinamo dobio priliku postati jedan od pomoćnih trenera hrvatskog prvaka, a radio je u tandemu s Marijanom Vlakom. Sopić je s ostatkom stožera vodio Dinamo od početka sezone kroz prvenstvo i kvalifikacije za Ligu prvaka te je, kao svi članovi stožera, imao veliku ulogu u ostvarivanju plasmana u elitno natjecanje. Kroz prvi dio sezone modri je klub ostvario niz od 13 utakmica bez poraza, sedam u prvenstvu i šest u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Novi trener već u utorak mora “presložiti” momčad

Prvi ispit kao vodeća osoba prve momčadi Dinama 42-godišnji će trener imati već dan nakon što je preuzeo vođenje ekipe, u utakmici 1/16 finala Kupa protiv NK Veli Vrh kod Pule. Utakmica je na rasporedu u utorak, 20. rujna, u 15:30h. Nakon toga slijede ispiti u prvenstvu protiv Lokomotive (petak, 23. rujna, 18h) i velikog Juventusa u Ligi prvaka (utorak, 27. rujna, 20:45h, Maksimir).
Trener Sopić najavio je dan uoči 1/16 finala Kupa ogled s Velim Vrhom:

“Nakon ovoga što nam se dogodilo protiv Rijeke trebamo što prije podignuti glave. Jedina terapija za to je utakmica, a prva nam slijedi s niželigašem Velim Vrhom u Kupu. Igrat će igrači koji nisu igrali protiv Rijeke i siguran sam da će pokazati želju i htijenje koji su potrebni da se nosi dres Dinama. To je jedino što ću tražiti od njih – rekao je Sopić pa nastavio o stanju u momčadi.

“Naravno da smo bolja momčad i siguran sam da ćemo proći. Bitno je da pokažemo želju, vratimo što prije osmijeh na lica i da podignemo atmosferu koja je nužna jer imamo utakmice svaka tri dana. Nema vremena za plakanje, što je bilo moramo ostaviti iza nas. Trebamo koheziju, vidim već danas da su igrači malo bolje. Želimo biti bolji i svakim ćemo treningom i utakmicom težiti tome.
Podsjetimo, Sopić je u igračkoj karijeri promijenio nekoliko hrvatskih i inozemnih klubova, a kao vezni igrač najduže se zadržao u njemačkom klubu Rot-Weiss Ahlenu gdje je odigrao 126 utakmica i postigao 20 pogodaka. Što se tiče domaćih klubova, Sopić je nosio dres Zagreba (dva puta), Slaven Belupa i Lokomotive gdje je s 87 nastupa i devet pogodaka 2011. godine završio igračku karijeru.
Ime i prezime: Željko Sopić
Datum rođenja: 26.7.1974.
Klubovi u kojima je igrao: Zagreb, Borrusia Mönchengladbach, Rot-Weiss Ahlen, Slaven Belupo, Lokomotiva
Klubovi koje je vodio: NK Rudeš, Dinamo B


Komentari