PRED DINAMOM JE PRESTIŽNA UTAKMICA: Zbog ovoga će sraz s Anderlechtom biti ultimativni izazov!

Facebook

Juniori Dinama jučer su otputovali u Belgiju gdje ih očekuje osmina finala Lige prvaka mladih.

Momčad trenera Marija Cvitanovića u ovoj će fazi natjecanja snage odmjeriti s belgijskim Anderlechtom, a utakmica je na rasporedu u utorak, 23.2., u 19h u Bruxellesu. Trener Cvitanović kratko je prokomentirao momčad Anderlechta već nakon ždrijeba prije nekoliko dana.

“Igramo jednu utakmicu i to u gostima, a osim toga Anderlecht je poznat po vrhunskoj nogometnoj školi. Kvalitetno rade, proizvode puno kvalitetnih igrača i baziraju se na tome. Potvrda njihove kvalitete svakako je upravo ta 2:0 pobjeda protiv jakog Arsenala u play-offu. Respektiramo ih, ali radi se o jednoj utakmici i mi u Belgiju sigurno idemo isključivo po pobjedu”, kazao je Cvitanović, stoji na službenim stranicama kluba.

S juniorima u Bruxelles putuje i mladi Filip Benković, koji ima ponešto iskustva i sa A momčadi i to iz Lige prvaka, a on pak tvrdi kako kako dobro poznaju protivnika i kako vjeruju u sebe. “Čeka nas odličan protivnik u Belgiji, ali mi smo spremni. Jako se veselimo i znamo koliko je ova utakmica bitna. Vidjeli smo malo utakmice Anderlechta, znamo njihove mane i vrline. Sigurno da su kvalitetni i cijela je ekipa odlična, ali mi vjerujemo u sebe. Nemamo tremu jer za ovo se živi”, kazao je Benković, a onda je s osmjehom izjavio, “A onda daj Bože Barcelonu na Maksimiru”, zaključuje Benković.

Ono što ovu utakmicu čini dodatno zanimljivom, štoviše, prestižnom, jest činjenica da je ovo sraz dvaju ponajboljih nogometnih škola u Europi. Anderlecht je kao i Dinamo dobro poznat po rasadniku talenata na svim pozicijama, a izbaciju ih kao i kolege iz Zagreba jednog do dvojicu po sezoni.

Popis igrača za utakmicu s Anderlechtom

Šemper, Miškić, Hudeček, Benković, Soldo, Tomiček, Čabraja, Sosa, Knežević, Moro, Plantak, Fintić, Brekalo, Lovren, Gojak, Olmo, Božić, Matić


Komentari