Podnesen zahtjev: ‘Hoćemo trg ili ulicu Josipa Kužea!’

MOST nezavisnih lista – Zagreb podnio je Odboru za imenovanje naselja, ulica i trgova zahtjev da se kod prve sljedeće izmjene naziva javnih površina u Gradu Zagrebu, ulica ili trg nazove po imenu pokojnog gospodina Josipa Kužea. 

Josip Kuže bio je omiljen među navijačima Dinama, stoga ovaj zahtjev MOST-a će sigurno naići na široka odobravanja, a nadamo se i brzom rješavanju ove molbe.

Kako MOST-ovci pišu, “Josip Kuže nije bio tek vrhunski nogometaš nego čovjek koji je svojim životom svjedočio da živi za svoj grad. Njegov trenerski rad bio je prožet dubokom vezom s navijačima Dinama. Bio je jedan od njih. Upravo zbog toga se svaki navijač i ljubitelj sporta uopće, od onog najmlađeg do najstarijeg, može poistovjetiti s legendom zagrebačkog sporta. Slijedom navedenog, očekujemo brzo i pozitivno očitovanje Odbora za imenovanje”.

Podsjetimo, Kuže je za Dinamo igrao na poziciji braniča od 1971. do 1981. godine, a kao trener je vodio Dinamo u dva navrata, u sezoni 1989./1990. i 2005./2006. Umro je od leukemije u lipnju 2013. godine, u 61. godini života nakon što je bolest brzo uznapredovala. Bad Blue Boysi su se od njega oprostili s 2 tisuće upaljenih lampiona na sjevernoj tribini, kao i transparentom na kojem je pisalo “uvijek ćeš biti jedan od nas”.

https://www.youtube.com/watch?v=oqx1_Uns7C0

Josip Kuže MOST


Komentari