KRANJČARU PREKIPJELO: Iz prve momčadi odstranio trojicu, jedan će vas posebno iznenaditi

GNK Dinamo

Kranjčar je napokon “pokazao zube” i odlučio srezati prvu momčad za trojicu.

Malo tko je očekivao da će dolazak Zlatka Kranjačra na mjesto trenera u Dinamu utjecati na status nekih igrača, no, pokazalo se kako je Kranjčar znatno odriješitiji od svojeg prethodnika. Mamić je konstantno uvodio nove igrače u prvu momčad, a uglavnom je koristio jednih te istih 15-ak igrača u rotaciji, dok bi se klupa i red ispred klupe samo gomilao. Netko je nekada morao reći – dosta je! A taj netko je Cico Kranjčar. Premda je krenuo dosta mlako i neuvjerljivo u novu sezonu, Kranjčar je napokon “pokazao zube” i odlučio srezati prvu momčad za trojicu, a u pripremi ih je vjerojatno još nekoliko.

Jasno je bilo kako Dinamo neće moći, s tolikim rosterom i konkurencijom na pojedinim pozicijama, još dugo. Jednostavno je trebalo prelomiti i reći ‘previše nas je’. Iz A momčadi Dinama tako je odletio Pamić, Radonjići iznenađujuće, Ježina. Premda muku muči s napadačima, koji zabijaju rjeđe nego što u Sahari padne kiša, odrekao se Radonjića koji je već nekoliko puta dokazivao kako ga barem vrijedi isprobati, ali to se u Dinamu izgleda neće dogoditi. Odstranjen je i Pamić što je i logično jer je u veznoj liniji poprilična gužva, ali najveće iznenađenje je Ježina. Činilo se kako mu Cico vjeruje i kako će baš on ove sezone biti prvi vratar, istina, čovjek je ‘kiksao’ par puta, ali uzme li se u obzir da nije branio cijelu prošlu sezonu jasno je kako mu treba par utakmica da dobije sigurnost. No, mala svađa između Ježine i Antolića i ‘kiks’ protiv Vardara očito su presudili jer mu se očito tražila i najmanja greška za izbacivanje.

No, spomenuti trojac tek je početak jer se Kranjčar pod hitno treba pozabaviti statusima Goncala, Muse, Šovšića, Gojaka, Šituma, Olma, Livakovića i Šempera. Što će se dogoditi spomenutim igračima teško je reći, ali gotovo je sigurno kako će do prve momčadi teško. Još za Šempera i Olma ima nade i bilo bi ih mudro iskoristiti, dok za ostale treba naći hitno i pragmatično riješenje.


Komentari