KOMENTAR: Mamić drži kaput Miškoviću: Ima li borba Darija Šimića smisla nakon ovog?

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Predsjednik Rijeke Damir Mišković, koji je označen kao ključna osoba u izboru predsjednika HNS-a, jučer je ‘uhvaćen’ na zajedničkom ručku sa Zdravkom Mamićem u centru Zagreba. 

Puno toga lošega za one koji se zalažu za promjenu stanja u hrvatskom nogometu donio je sastanak Mamića i Miškovića. Jer, predsjednik Rijeke, priznao je to i Dario Šimić, ključna je osoba koja nosi čak 3 glasa u prikupljanju potpisa za kandidaturu za predsjednika HNS-a. Osim primorsko-goranskog županijskog saveza, uz njega će biti i istarski te ličko-senjski. A prema svemu sudeći sastanak s Mamićem daje naslutiti da je Mišković izabrao stranu. Mamić je lijepo pridržao kaput na izlasku Miškoviću pa u tome možda postoji nada kako se Mamić dodvorava Miškoviću i da predsjednik Rijeke i dalje nije odlučio kome će dati 3 glasa, Šimiću ili Šukeru.

Ono što je znakovito je da se Zdravko Mamić službeno povukao iz nogometnih funkcija, ali je više nego očito da iz pozadine i dalje vuče sve konce i upravlja hrvatskim nogometom. Inače, Miškovićev prvi kandidat bio je Marijan Kustić, no nakon njegovog odustajanja, morat će odlučiti koga će izabrati. Mišković kao pravi biznismen sigurno na ručku s Mamićem nije pričao o vremenskoj prognozi već o tome kakvu korist će imati Rijeka i županijski savezi koji su pod njegovim utjecajem.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Znamo već kako je Rijeka svoj sportski uzlet posljednjih godina doživjela i na krilima Mamićeve dobre volje, odnosno prosljeđivanja igrača poput Kramarića, Tomečaka, Andrijaševića pa do posljednjeg koji je nedavno prešao iz Dinama u Rijeku – Pavičića, a u suprotnom smjeru sada je Rijeka pojačala Dinamo prodajom Gavranovića. I dok Mamić ima puno opcija kako zahvaliti na usluzi, upitne su manevarske mogućnosti Darija Šimića koji se zalaže za poštene odnose u hrvatskom nogometu.

Kao u politici, i u nogometu se mora nešto dati da bi se nešto dobilo zauzvrat. Dario Šimić spominje i ulaganje u infrastrukturu, terene, pravilniju raspodjelu novca, no svim županijskim savezima je najbitnija opipljiva korist koju će imati od budućeg predsjednika.

Već znamo kako je prošla situacija na Izvršnom odboru šibensko-kninskog nogometnog saveza. Obećanih 100 tisuća eura bilo je dovoljno da taj dalmatinski savez da povjerenje Šukeru. Konkretan potez i glas ide Šukeru. Ako je Mišković dogovorio s Mamićem potporu Šukeru, tada bi priča za Darija Šimića vrlo lako mogla završiti prerano, odnosno u tom slučaju gotovo je sigurno kako Šimić neće uspjeti skupiti 9 potrebnih glasova koji su potrebni da bi se uopće kandidirao za predsjednika HNS-a. Nadajmo se da griješimo, ali sastanak Mamića s Miškovićem možda je upravo presudio Šimiću…

Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Photo: Igor Kralj/PIXSELL


Komentari