Ivan Rakitić pod udarom emocija: ‘Htio sam plakati s Buffonom kad sam ga vidio…’

Vratar talijanskog prvaka Juventusa, Gianluigi Buffon, zahvalio je u utorak navečer hrvatskom reprezentativcu Ivanu Rakitiću koji je prethodno s konferencije za medije poručio kako bi svoje mjesto na Svjetskom prvenstvu prepustio 39-godišnjem vrataru. 

“Dragi Ivane, kao vratar bih još i mogao igrati, no igrati za Hrvatsku na tvome mjestu možda i nije najbolja ideja, kažem to s najboljom namjerom. Šalu na stranu, tvoje riječi su mi bile veliki poklon. Hvala ti. Moj dres te čeka”, napisao je Buffon na Twitteru.

Gianluigi Buffon, koji je s Italijom ispao od Švedske u doigravanju za Svjetsko prvenstvo, branit će u srijedu za Juventus u utakmici Lige prvaka protiv Barcelone. Rakitića, 29-godišnjeg veznog igrača Barcelone, novinari su na konfereciji za medije upitali o Buffonu.

“Ja Buffonu nemam što za objasniti vezano uz nogomet. Volio bih prepustiti njemu svoje mjesto na Svjetskom prvenstvu. Sve što je dao nogometu je veliko. To zna svako dijete koje počinje s njim pri nabrajanju igrača”, rekao je Rakitić.

“Kada sam vidio razgovor s njim nakon utakmice (sa Švedskom) poželio sam zaplakati s njim. Kao nogometašu mi je žao što se neće moći oprostiti od igranja na Svjetskom prvenstvu. Zadovoljstvo je igrati protiv njega. A Italija, premda je učinila korak natrag, znat će napraviti tri naprijed”, dodao je hrvatski reprezentativac.

Ovakav razgovor između Rakitića i Buffona oduševio je Barcelonu koja je na klupskom Twitteru napisala “To je nogomet! Svaka čast Ivanu Rakitiću i Gigiju Buffonu!”


Komentari