Zagreb
+C

Hajduk jedini bojkotirao sastanak: HNS predstavio projekt obnove travnjaka

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza sastali su se u Zagrebu s predstavnicima prvoligaških klubova i gradskim dužnosnicima na temu projekta obnove travnjaka na prvoligaškim stadionima, objavljeno je na stranicama HNS-a.

Na sastanku u Zagrebu, uz dužnosnike HNS-a i predstavnika UEFA-e, bili su prisutni predstavnici svih pozvanih klubova i gradova osim HNK Hajduk i grada Splita, koji su očito bojkotirali ovu inicijativu HNS-a.

Hrvatski nogometni savez donirat će 3.500.000 kuna pojedinom klubu, što će se iskoristiti za postavljanje hibridnog travnjaka, ugradnju odgovarajuće drenaže i navodnjavanja, grijanje i prvu godinu održavanja. Od klubova se očekuje financiranje projektne dokumentacije, a od gradova financiranje pripremnih komunalnih radova. Ostaje za vidjeti hoće li Hajduk ostati dosljedan i odbiti primanje novca za izgradnju travnjaka.

“Ciljevi projekta su omogućiti kraću zimsku i dužu ljetnu stanku prvoligašima, smanjiti broj ozljeda, prilagoditi kalendar većini europskih liga, smanjiti troškove klubovima za zimske pripreme, unificirati terene na kojima se igra 1. HNL i tako omogućiti bolje uvjete nogometašima i veću draž gledateljima na stadionima i pred malim ekranima”, piše na stranicama HNS-a.

Radovi na projektu su predviđeni za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji, a cilj HNS-a je da ti radovi budu gotovi do početka nove natjecateljske godine.

Komentari

Provjerite

bongonda

Dinamo zainteresiran za napadača iz Celte, no njegova statistika nije obećavajuća

Nakon Marija Gavranovića Dinamo bi se trebao pojačati još jednim napadačem. Komentari