(FOTO) Žene diljem svijeta danas masovno skidaju grudnjake

Tetovirane i netetovirane, pokrivene i razgolićene, crne i bijele – žene diljem svijeta danas ne nose grudnjake kako bi upozorile na ranu prevenciju raka dojke. Pogledajte galeriju!

Dame, oslobodite svoje grudi danas! Uklonite te stravične (iako katkad korisne) okove koji vas pritišću. Nemate se čega sramiti! Nemate što skrivati! Vrijeme je da svijet vidi s čime ste blagoslovljene! Vaše grudi mogu biti kolosalne, dražesne, minijaturne, pune, mekane, čvrste, stršeće, viseće, osjetljive, bljedunjave, smiješne, drske, krotke, mazne, zločeste, ali prvenstveno bi trebale biti -SLOBODNE! Barem danas, 13. listopada – glasio je proglas prilikom obilježavanja prvog Međunarodnog dana bez grudnjaka 2011.

Ovaj nesvakidašnji praznik ‘slavi’ se sredinom listopada, mjeseca prevencije raka dojke, najčešće maligne bolesti među ženskom populacijom, a svake godine dijagnosticira se više od dva milijuna žena diljem svijeta. U Hrvatskoj će oboljeti svaka 10. žena oboljeti. Broj oboljelih u Hrvatskoj je u porastu. Godine 2015. oboljele su 2644 žene, a umrlo ih 1038.

Ipak, rak dojke ima velik postotak izlječenja ako se otkrije na vrijeme. Stoga je važno redovito obavljati samostalni pregled dojki, barem svake dvije godine napraviti ultrazvuk, a ako ste starija od 40 i mamografiju.

Kako bi upozorile na ranu prevenciju raka dojke brojne crvene, žute, zelene, crne, bijele, pokrivene i razgolićene žene diljem svijeta danas ne nose grudnjake i djele svoje fotografije na društvenim mrežama pod hashtagom #nobraday.

Ovo su samo neke od fotki koje smo pronašli na Instagramu:

The breast friends are free today #nobraday #supportbreastcancer #freetheboobies

A post shared by thato noni makeke (@thato_noni) on

The breast friends are free today #nobraday #supportbreastcancer #freetheboobies

A post shared by thato noni makeke (@thato_noni) on

Happy #nobraday

A post shared by YVONNE OKORO’S BOYFRIEND (@keaadamsofficial) on

#nobraday @akosuaparker #bra#africa

A post shared by For Thick ladies? (@efulefudotcom) on

NO BRA DAY!!!? . . 13 Okt #nobraday #13oktober

A post shared by Laura Ryna Lynn (@lynnlynn.lala) on

#TBT #Nobraday ? – @apagstudios #accra #ghana #photographer #doyou #unapologetic #goforyourdreams #liveyourowntruth

A post shared by EMELINE NSINGI NKOSI (@emelinenn) on


Komentari