Dinamo utrpao 6 komada niželigašu, uspješni i ostali zagrebački klubovi

screenshot: youtube

Zagrebački nogometni klubovi uspješno su prošli prepreke u susretima 1/16 finala hrvatskog Kupa.

Dinamo je na gostovanju u Imbriovcu pobijedio Borac 6-0, Sesvete su kod kuće s 3-0 bile bolje od Splita, Lokomotiva je istim rezultatom slavila na gostovanju kod Bedema iz Ivankova, a Zagreb je s 3-2 slavio kod Bjelovara.

“Modri” nisu dozvolili da im se ponovi ‘Dugo Selo’, jedna od najvećih senzacija u povijesti hrvatskog Kupa. Dinamo je u istoj rundi natjecanja 2000. godine ispao od Dugog Sela 2-3 i to nakon što je vodio 2-0 golovima Viduke i Šokote.

Od prve minute Dinamo je kontrolirao igru i dominirao na travnjaku, a uz brojne akcije vidjeli smo pravu golijadu Modrih. Prvi gol zabio je Hodžić već u drugoj minuti susreta, da bi priliku za novi pogodak u osmoj minuti potratio Fiolić koji je pokušao lobati domaćeg vratara, ali Tizaj je na vrijeme obranio. Imao je Zagorac dobru obranu kada je boksao i spasio pokušaj Oršića iz kornera.

Novi je pogodak stigao u 24. minuti kada je zabio upravo raspoloženi Fiolić. Na drugoj strani, u 29. je minuti Pjetri silovito pucao direktnim udarcem na gol, a novu je dobru reakciju imao Zagorac koji je izvadio ispod prečke. Iako je imala momčad trenera Cvitanovića još nekoliko dobrih situacija, do kraja prvog dijela ostalo je 2-0 za Dinamo.

Nastavak susreta donio je i nastavak napadačke igre Modrih. U svlačionici su ostali Antolić i Cekici, u igri su bili Olmo i Moro. Novi je pogodak gostiju stigao u 64. minuti kada je ponovno zabio mladi veznjak Fiolić. Nekoliko minuta kasnije okušao se i Gojak direktnim udarcem na gol, ali loptu je poslao preko gola domaćina. Rrahmanijev pokušaj nešto kasnije vratar Tizaj uspješno je obranio, no to nije zaustavilo igrače Dinama da povećaju prednost. 81. minuta utakmice donijela je novo slavlje za domaćina kada je spretno zabio Olmo.

U 85. minuti iz igre je izašao Hodžić, a ušao Alen Jurilj, inače igrač B momčadi. Sjajna igra mladog igrača donijela je Modrima u manje od dvije minute dva nova pogotka. Prvo je zatresao mrežu Borca u 89. minuti, da bi samo minutu kasnije prije kraja utakmice novim pogotkom postavio konačnih 6-0 za Dinamo.

Aktualni hrvatski prvak i pobjednik Kupa nije imao problema u Vrbovcu protiv istoimenog trećeligaša. Rijeka je povela 3-0, a domaćin je tek ublažio poraz.

Strijelci su bili Puljić (28) i Jelić (44, 84), a u 86. minuti je Colarić postigao utješni pogodak za domaćine.

Gostovanje Hajduka u Oriovcu, mjestašcu između Nove Gradiške i Slavonskog Broda, proglašeno je najvećom utakmicom u povijesti kluba. I Oriolik je dobro namučio Splićane. Sve do 83. minute je domaćin imao samo pogodak zaostatka. No, gosti su u završnici susreta zabili još dva gola i tako prelomili utakmicu. Strijelci su bili Ahmed Said (13, 90+2-11m) i Toma Bašić (83) iz slobodnog udarca sa 22 metra.

Većih problema nije imao Osijek koji je u Senju već nakon prvog poluvremena vodio protiv Nehaja 3-0. U nastavku susreta gosti su zabili još tri gola. Strijelci za goste bili su Lukić (12), Marić (26, 62, 83), Grezda (27) i Pušić (89).

Inter iz Zaprešića je pobijedio Nedelišće 6-0, Istra 1961 je u Đakovu pobijedila Croatiju 4-0, dok je Lokomotiva kao gost pobijedila Bedem Ivankovo 3-0, a Sesvete kao domaćin istim rezultatom Split.

Utakmice Varaždin – Cibalia, Rudeš – Vinogradar, te Gorica – GOŠK su odgođene zbog kiše i loših travnjaka. Utakmice Rudeša i Vinogradara te Gorice i GOŠK-a trebale bi se igrati  4. listopada, a novi termin utakmice u Varaždinu je 18. listopada.

REZULTATI:

Borac-Dinamo                0-6
Vrbovec - Rijeka            1-3
Oriolik - Hajduk            0-3
Croatia - Slaven Belupo     0-1
Bedem - Lokomotiva          0-3
Sesvete - Split             3-0
Nehaj - Osijek              0-6
Croatia Đakovo - Istra 1961 0-4
Nedelišće - Inter-Zaprešić  0-6
Zagora - Šibenik            0-3
Novigrad - Zelina           5-1
Bjelovar - Zagreb           2-3


Komentari