Dinamo izveo čudo, promašio deset prigoda i prošao dalje preko Oddsa

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Nogometaši Dinama  u uzvratu u Skeinu odigrali 0-0 protiv Oddsa i sačuvali prednost od 2-1 otprije sedam dana iz Zagreba.

Pravo čudo je da je Dinamo prošao. S obzirom koliko su nogometaši Dinama promašili prigoda u prvoj, ali i u ovoj drugoj utakmici – dobro je završilo. Dinamo je u play offu za nastup u Europskoj ligi, prošao ne norveški Odds. Nogometaši Dinama  u uzvratu u Skeinu odigrali 0-0 protiv Oddsa i sačuvali prednost od 2-1 otprije sedam dana iz Zagreba.

Dinamo je, uz puno nervoze u vrlo hladnoj, od Zagreba čak 30-tak stupnjeva hladnijoj od Norveškoj, uspio proći Odds odigravši u Skeinu bez golova. Zagrebački sastav je iskazao veliku neeefikasnost, propustio je mnogo prilika i do zadnjeg je trenutka strahovao za prolaz, pogotovo nakon što je u 86. minuti isključen Danny Olmo. Dinamo je pokazao puno nedostataka, koje bi neka kvalitetnija momčad od Oddsa sigurno iskoristila.

Norvežani su bolje započeli susret na umjetnoj travi i kiši te temperaturi od samo 11 stupnjeva, a u 9. minuti milimetri su dijelili Odds od pogotka nakon što je napadač Occean skočio i s pet metara udarcem glavom prebacio gredu. U 20. minuti sjajnu akciju Fernandesa i Soudanija okončao je lošim šutem Hodžić, koji je u 26. minuti zamalo zakasnio na ubačaj Fernandesa u “mat-situaciji”. Vratar Rossbach brani udarac glavom Fernandesa u 29. minuti u zadnjoj opasnoj situaciji prvog dijela.

Opet Norvežani bolje otvaraju i u 54. minuti Riski ide sam na Livakovića, no ne pogađa okvir gola, a dvije minute kasnije Occean glavom s pet metara pogađa gredu. U 58. minuti Fernandes dolazi sam ispred vratara Rossbacha koji čudesno brani njegov šut, a u 67. minuti Soudani kasni na ubačaj Gojaka. Samo minutu kasnije Lecjaks neoprezno pokušava vratiti loptu Livakoviću, a to koristi Broberg, no Dinamov vratar brani njegov šut. Dinamovu “reviju promašaja” nastavlja Soudani šutem pokraj vrata u 79. minuti, potom Olmo također nije precizan u izglednoj šansi. Fernandes u 81. minuti nakon kornera udarcem nogom pogađa vratnicu, a u 86. minuti Zagrepčani su ostali s igračem manje nakon što je Španjolac Olmo u samo 11 minuta koliko je proveo u igri, zaradio dva žuta kartona. Dinamove silno promašaje skoro je iskoristio Haugen koji je četiri minute prije kraja glavom prebacio vrata.

Velika nervoza u Skeinu ipak je okončana bez golova, pa će Dinamo u petak ipak biti u bubnju za playoff Europske lige.

ODDS BK – DINAMO ZAGREB 0-0

Pred 5.000 gledatelja na stadionu Skagerak Arena sudio je Abdula iz Ukrajine.

Crveni karton: Olmo (Din, 86)

ODDS: Rossbach – Ruud, Semb Berge, Groeegaard,Hagen – Samuelsen (Broberg, 64), Nielsen, Berg – Riski (Haugen, 82), Occean, Mladenović (Diouff, 75).

DINAMO: Livaković – Stojanović, Benković, Sigali, Lecjaks – Moro, Antolić – Soudani (Rrahmani, 90+1), Ćorić (Olmo, 75), Fernandes – Hodžić (Gojak, 66).


Komentari