Malonogometaši Jesenja i Futsal Dinama zajedno za teško bolesnu sedmogodišnju Tinu

foto: Ivan Klindić

Humanitarna utakmica za sedmogodišnju Tinu Bračun

Udruga distrofičara Krapina u suradnji s MNK Jesenje i Futsal Dinama organiziraju humanitarnu futsal utakmicu za svoju članicu, sedmogodišnju Tinu Bračun koja boluje od spinalne mišićne atrofije.

Trenutno mi je jedina želja da dobijem lijek SPINRAZA koji bi mi pomogao u poboljšanju mog zdravstvenog stanja. Pozivam vas sve da se odazovete na humanitarnu utakmicu. Hvala vam od srca“, poručuje hrabra djevojčica.

Tina spada u skupinu djece koja čekaju na odobrenje lijeka Spinraza, koji bi doprinio njezinom oporavku, a možda i doveo do potpunog izlječenja. Međutim, dok ne dođe do realizacije liječenja, što može potrajati poprilično dugo, vrlo je važno očuvati njezinu sadašnju funkciju mišića i njezino trenutno zdravstveno stanje, s obzirom na to da je bolest progresivna i Tina bi u suprotnom mogla ubrzo završiti u invalidskim kolicima, piše Zagorje International. Utakmica je namijenjena za njezine rehabilitacijske tretmane kao i za samu proceduru liječenja.

Humanitarna futsal utakmica “Za Tinu”, između MNK Jesenje i MNK Futsal Dinama, odigrat će se u nedjelju s početkom u 18 sati u sportskoj dvorani Srednje škole Krapina. Cijena ulaznica je 20 kuna, a mogu se kupiti u Udruzi, u MNK Jesenje, u Općini Jesenje, te na drugim mjestima. Informacije možete dobiti u inboxu Facebook stranice Udruga distrofičara Krapina.

Ulaznice će se moći kupiti i u nedjelju prije same utakmice.


Komentari