Napeto do samog kraja: Velika pobjeda Cibosa u gradskom derbiju

Cibona - Facebook

Košarkaši Cibone 23.kolu A1 Lige pobijedili su gradskog rivala Cedevitu sa 71:69 (16:20, 20:15, 18:22, 17:12).

Cibosi su stigli do pobjede u gradskom derbiju. Nadigrali su momčad Cedevite u napetoj završnici uz bolji postotak šuta i skokova.

Utakmica je počela slabije s obje strane, no krajem prve četvrtine probudila se gostujuća momčad koja je do kraja četvrtine ostvaruje prednost od 4 poena, 16:20. Početkom druge četvrtine Cibosi su podignuli igru te su uz odličan šut okrenuli utakmicu u svoju korist pa su na poluvrijeme otišli s minimalnom prednošću od pola koša, 36:35.

Cibosi ulaze nešto slabije u treću četvrtinu. Pad razina igre gosti iskusno korsite te okreću utakmicu. Vukovi ne posustaju i uspijevaju se vratiti te smanjiti zaostatak do kraja četvrtine na 54:57. Najnapetija je bila sama završnica utakmice. U prvih nekoliko minuta obje momčadi su bile bez pogotka. Pogotkom i slobodnim bacanjem Cibosi su izjednačili rezultat, 57:57.

Do samog kraja utakmica je bila neizvijesna, no Vukovi su bili puno odlučniji i koncentriraniji u samoj finišu. Gosti su imali priliku za poravnanje i pobjedu u zadnjim sekundama utakmice. No, Miro Bilan nije iskorsitio priliku te promašuje 2 slobodna bacanja. Cibosi su tako stigli do velike i važne pobjede u gradskom derbiju koji je svakako opravdao taj epitet večeras.

U redovima Cibosa najbolji su bili Šakić sa 19 i Žorić sa 18 poena, a odličnom igrom istaknuo se i Paolo Marinelli koji je zabio 14 koševa.

“Bila je teška utakmica. Na kraju smo zasluženo pobijedili. Bili smo odlični od prvog do zadnjeg igrača. Ovo nam je veliki plus za dalje,” izjavio je nakon pobjede Paolo Marinelli

Trener Damir Mulaomerović nije krio zadovoljstvo pobjedom u gradskom derbiju:

“Jako sam sretan i ponosan što smo pobijedili velikog protivnika kao što je Cedevitu, bez obzira što su oni došli malo prazni nakon pobjede protiv Partizana. Njima je nedostajao Boatright, a nama Reynolds. Marinelli je odlično odigrao večeras, pogotovo u ključnim trenucima kada je preuzeo odgovornost. Svi igrači su dali svoj maksimum. Žorić i Šakić su bili na visokom nivou večeras. Djelovali smo timski i borbeno pa čak i u trenucima kada smo imali mali pad u igri. Nama je ova pobjeda velika i daje nam podstrijeh za ono što nas čeka dalje.”

Trener gostiju Veljko Mršič nakon utakmice: “Zaslužena pobjeda Cibone. Više su željeli, zapravo više su bili koncentrirani večeras. Mi nismo ušli dovoljno koncentrirano u utakmicu. To se vidjelo u nekoliko navrata kada smo imali prilike prelomiti, a nismo uspijeli.”

CIBONA: Uljarević 2, Šakić 19, Marinelli 14, Marić 2, Žorić 18, Ćorić 6, Bošnjak, Rozić 4, Ljubičić, Sulejmanović 4, Joksimović 2, Gospić

CEDEVITA: James 15, Krušlin 2, Katić 13, Lončar, Babić 5, Žganec 4, Musa 3, Bilan 12, Shurna 5, Begić, Vučić, Tomas 10.


Komentari