KOŠARKAŠKO ČUDO JE OSTVARENO: Pogledajte s kim bi Hrvatska mogla igrati na Olimpijskim igrama

Facebook

Hrvatska i Srbija su deseta i jedanaesta reprezentacija koja se plasirala u Rio, a posljednji putnik znat će se danas nakon sraza Kanade i Francuske.

Hrvatska je protiv Italije odigrala jednu od najboljih utakmica u posljednje vrijeme i pokazala svojim vjernim navijačima kako može puno više nego što se do sada smatralo. Nakon produžetaka Hrvatska je slavila s 84-78 i osigurala plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Hrvatska i Srbija su deseta i jedanaesta reprezentacija koja se plasirala u Rio, a posljednji putnik znat će se danas nakon sraza Kanade i Francuske.

Nakon toga održat će se ždrijeb u kojem ćemo saznati u koju skupinu idemo. Skupine u koje možemo ‘upasti’ su sljedeće:

Skupina A: SAD, Nigerija, Venezuela, Argentina i dva kvalifikanta.

Skupina B: Brazil, Španjolska, Kina, Litva, Australija i jedan kvalifikant.

Možda bi najbolje bilo da idemo u skupinu s Amerikancima jer bi ih tako, ako se plasiramo u osminu finala, izbjegli u nokaut fazi natjecanja, a to što bi igrali s SAD-om za početak bi bio spektakl.

Košarkaši sada mogu na zaslužen odmor, a prije odlaska u Rio odigrat će još jednu utakmicu, protiv Argentine. Već je ranije dogovoreno, ako se Hrvatska plasira, da putuje uoči Ria u Argentinu na pripreme s tamošnjom reprezentacijom. Nadamo se kako će ovih deset slobodnih dana dečki dobro iskoristiti i povratiti snagu koju su izgubili u teškim utakmicama s Italijom i Grčkom. I što drugo na koncu poručiti nego – idemo po zlato!


Komentari