Denis Buntić i Mađari potopili Zagreb u Areni

foto: facebook rk zagreb

Rukometaši PPD Zagreba u susretu su 2. kola skupine A Lige prvaka izgubili u zagrebačkoj Areni od Picka iz Szegeda sa 23-28 (12-17).

Luka Mrakovčić i Mario Vuglač postigli su po pet pogodaka za PPD Zagreb, dok su Zsolt Balogh s osam i Denis Buntić s pet golova predvodili Szeged.

U prvom je poluvremenu rezultat bio u egalu samo do 3-3, a potom su gosti iz Mađarske napravili seriju 4-0 kojom su se odvojili. Zagreb je riskirao vadeći vratara iz igre u fazi napada, ali to je nerijetko završavalo golovima igrača Szegeda u praznu mrežu. Usto su igrači Zagreba često bili preagresivni u obrani i stoga dobijali isključenja na po dvije minute.

Na poluvrijeme se otišlo s prednosti Szegeda od pet golova (17-12), a početkom nastavka ta je razlika narasla i na sedam (21-14). No, tada je uslijedilo najbolje razdoblje u igri Zagreba, napokon je proradio napad na čelu s Vuglačem, usto su i vratari uspjeli skinuti nekoliko lopti te je osam minuta  prije kraja bilo samo jedan razlike (23-22).

Nažalost, dalje od toga nije išlo, Mađari su ponovno postali precizni u napadu, Zagrebovi igrači su gubili lopte u napadu što su gosti kažnjavali pogocima u praznu mrežu, na to se nadovezao s nekoliko atraktivnih obrana i vratar Szegeda Šego pa je na kraju mađarski sastav na kraju ostvario uvjerljivu pobjedu.

Upravo su vratari bili ti koji su napravili razliku, Zagrebovi su skupili samo 4 obrane, a gostujući kombinirano 15.

Nakon dva kola PPD Zagreb ima jedan bod, a u sljedećem će kolu za osam dana gostovati kod europskog prvaka Vardara.

Na vrhu ove skupine je upravo Vardar s četiri boda,  RN Loewen i Barcelona imaju po tri, Nantes i Pick Szeged po dva, PPD Zagreb i Kristianstad po jedan, a Wisla Plock je bez bodova.


Komentari