(FOTO Zvezda nadvladala Cedu, ali atraktivne navijačice svima su popravile raspoloženje

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

U 3. utakmici finalne serije ABA lige Cedevita je u Domu sportova poražena sa 77:61. Beograđani su tako u seriji slavili s 3-0 i uspješno su obranili naslov prvaka.

Cedevita je ovu utakmicu igrala bez Ryana Boatrighta i Marka Arapovića, a u drugom poluvremenu u igru nije ulazio ni Ra’Shad James. Međutim, ne može se reći da pobjeda Beograđana, koji u finalu nisu imali Stefana Jovića, nije zaslužena. Zvezda je već kroz Euroligu ove sezone pokazala da je odlična momčad i Cedeviti na kraju nije preostalo ništa drugo nego da prizna poraz.

Nakon što su gosti poveli sa 8:0, Cedevita je u 8. minuti izjednačila nakon što je John Shurna u kontri zabio tricu i dodatno slobodno bacanje za 14:14.

Prvu su četvrtinu gosti završili s vodstvom 22:18, a do prvog vodstva na utakmici Zagrepčani su došli kad je u 13. minuti Filip Krušlin zabio tricu od table za 25:24.

Stvari su nizbrdo za Cedevitu krenule nakon što je Marko Tomas u 15. minuti zabio za 33:30 prednost svoje momčadi. Naime, Zvezda je poslije toga napravila seriju 13-0, tijekom koje su domaćini izgubili čak pet lopti, i otišla na dvoznamenkastu prednost 43:33, a prvo je poluvrijeme naposljetku završeno sa 46:39 u korist gostiju.

Na poluvremenu smo ujedno saznali da je James ozlijedio medijalni kolateralni ligament koljena i da više neće ulaziti u igru, a treću četvrtinu gosti su otvorili serijom 7-0. Poslije trice Charlesa Jenkinsa za 53:39 trener domaćina Veljko Mršić morao je tako u 22. minuti pozvati timeout. Međutim, Zvezda je treću dionicu završila s vodstvom 65:48, a zadnja četvrtina nije ponudila nikakvu neizvjesnost.

Kod Cedevite je jedini dvocifreni bio Toni Katić s 12 poena, dva skoka i dvije asistencije. James je upisao devet poena, dva skoka i dvije asistencije za samo 12:16 min. na terenu, a Marko Tomas je upisao osam poena i dva skoka.

Kod Crvene zvezde Deon Thompson je ubilježio je 14 poena i četiri skoka, Marko Simonović je upisao 13 poena i pet skokova, Nathan Wolters 11 poena, pet skokova i tri asistencije, a Charles Jenkins je utakmicu završio sa osam poena, osam asistencija i dva skoka.

Jenkins je ujedno proglašen i MVP-em doigravanja ABA lige.

Nimalo lak zadatak za navijačice

Kada tvoja ekipa gubi biti nasmijan i raspoložen nije lako, no navijačice Cedevitasice dale su si truda.

13.04.2017., Dom sportova, Zagreb - Treca utakmica finalne serije ABA lige, KK Cedevita - KK Crvena Zvezda MTS. Kosarkasi Cedevite nisu uspjeli iznenaditi branitelja naslova Crvenu Zvezdu i izgubili su i u trecoj finalnoj utakmici ABA lige.  Plesacice Cedevite Cedevitasice zabavljaju navijace. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
 Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dom sportova zasigurno je uz njihove koreografije lakše prebrodio gubitak.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

>>>CEDEVITASICE ODUZIMAJU DAH: Saznajte tko su najatraktivnije navijačice u Zagrebu! (FOTO)

 

 


Komentari