Cibona šaptom pala protiv Zvezde u Zagrebu

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Košarkaši Cibone izgubili su u 11. kolu  ABA lige u Zagrebu od beogradske Crvene zvezde s 87-93 (18-35, 24-22, 21-22, 24-14). 

Cibona je u Draženovu domu poražena protiv euroligaša i drugoplasirane momčadi ABA lige, a već u prvoj četvrtini “vukovi” su primili čak 35 koševa.

Nakon što je srpski sastav u drugoj i trećoj četvrtini konstantno održavao razliku od 15 do 20 koševa,  u zadnjoj četvrtini zagrebačka momčad je iskoristila opuštenost Zvezde i na kraju došla do vrlo podnošljivog poraza.

Kod Cibone su najbolji bili Žorić (20) i Novačić (17), dok su Zvezdu predvodili Feldeine (23) i Rochestie (19).

“Čestitam Crvenoj Zvezdi na zasluženoj pobjedi. Žao mi je jedino što nismo pokazali borbu na početku utakmice. Naša obrana nije bila prava, a kad je protivnik ovako razigran i kvalitetan teško je prelomiti utakmicu. Pokazali smo karakter. Kada pogledamo snagu protivnika možda je ovo bila i naša najbolja utakmica”, izjavio je na konferenciji za novinare nakon utakmice trener Cibone Ante Nazor.

”Čestitam Ciboni, odigrali su jako dobru utakmicu. Nisu odustali i vraćali su se iznova. Ovdje večeras jedino vrijedi pobjeda. Ovo nije naša najbolja utakmica, ali  što možemo. Moram biti jako zadovoljan završetkom ove serije utakmica koje smo imali. Samo prvu četvrtinu smo odigrali kako smo se dogovorili. Dolaskom Ante Nazora i novog playa  Ratkovice te uz mladog Uljarevića mislim da će Cibona daleko dogurati u nastavku sezone”, kazao je trener gostiju Dušan Alimpijević nakon susreta.

Vodi Budućnost s omjerom 10-1, Zvezda je druga s 9-2, a Cibona pretposljednja, 11. s 4 pobjede i 7 poraza.


Komentari