Hajduk slavio na Maksimiru, Boysi istaknuli ‘trofeje’ i ponizili Torcidu

Goran Stanzl/PIXSELL

Nije to bio naročito kvalitetan derbi. Dakle, u derbiju 22. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Hajduka pobijedili Dinamo s 1-0 (0-0) i smanjili zaostatak za Zagrepčanima na devet bodova.

Veliki derbi hrvatskog nogometa donio je slabo prvo poluvrijeme i iznimno uzbudljivo drugo poluvrijeme u kome je Hajduk zabio iz svog jedinoga udarca na vrata, a pojačanje Modrih Mario Gavranović promašio kazneni udarac.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo ništa osim razočaranja, vrlo lošu igru dvije najbolje hrvatske momčadi, rastrganu s čak 25 prekršaja i tek jedan udarac na vrata.

U 49. minuti Letica brani pokušaj Ademija, a u 52. minuti dogodilo se dvostruko uzbuđenje. Prvo je u naletu bio Soudani, a vratar Letica je rukom zaustavio loptu i to, kako se čini, izvan kaznenog prostora, da bi u protunapadu Hajduka teško pogriješio Lešković, koji je čekao da njegov neodlučni vratar Livaković izbije loptu. To je iskoristio Frank Ohandza, koji je ukrao loptu i lako pogodio praznu mrežu za vodstvo Hajduka u prvom udarcu Splićana prema golu.

U 80. minuti sudac Pejin svira vrlo dvojbeni kazneni udarac za Dinamo nakon što je u skoku Soudani napravio očiti prekršaj nad Lopesom, koji pritom igra rukom. Španjolac je dobio i žuti karton, a to u je bio i drugi, isključujući. Kazni udarac je izveo Mario Gavranović i poslao loptu pored desne vratnice.

Na tribinama – pakao!

Na tribinama sasvim drukčija slika. Torcida je na derbiju obilježila Hajdukov 107. rođendan uz paklenu bakljadu, a iskazali su i neslaganje s Dinamovom najnovijom odlukom.

Hajdukovi navijači istaknuli su transparent– “I vama bagro četnička nama s lijeva mrtvu majku je*u maloljetnici s juga”.

Na Sjeveru su pak Bad Blue Boysi napravili pravi pakao. S navijanjem su počeli tek u 18. minuti, a sve transparente, osim udarnog “Dinamo Svetinja”, okrenuli su naopako, iskazujući pritom protest zbog odluke kluba o maloljetnicima na tribini.

U drugom poluvremenu Boysi su istaknuli “trofeje” skupljene u okršajima s Hajdukovim navijačima, poručivši vječnim rivalima – “Majstori lake šetnje”.

Stotininjak Torcidinih šalova i navijačkih majica gorjelo je na sjevernoj tribini pri čemu nije zapaljen jedino oduzeti transparent Torcide Vukovar.

Sjeverna tribina doslovce je gorila, zbog čega su intervenirali i vatrogasci.


Komentari