Gradski derbi napet do zadnje minute

FOTO: Facebook/ KK Cibona

Igrali su koš za koš.

U gradskom derbiju Cibona je protiv Cedevite izgubila 85:89.

Vukovi su odlično otvorili utakmicu, bili su agresivni i u obrani i u napadu, a već krajem prve četvrtine prešli su u vodstvo 25:18. Dominacija Cibosa nastavila se do kraja prvog dijela, a udarni trojac zabio je dvoznamnenkasti broj koševa. Žorić 11, a Slavica i Sulejmanović po 10, što je Vukove odvelo na odmor s 5 poena prednosti.

Bošnjak je za Cibonu drugu polovicu otvorio slobodnim bacanjima što je dodatno učvrstilo njihovu prednost. No košarka kao košarka u minuti se sve može preokrenuti, što se i dogodilo. Cedevita je iskoristila nekoliko izgubljenih lopti i povela. Do kraja četvrtine igralo se koš za koš, ali na kraju su gosti u posljednju četvrtinu ušli s rezultatom 67:66.

Cibosi su mogli ponovo povesti u posljednjoj četvrtin, ali Sulejmanović je promašio slobodna bacanja pa se igra koš za koš nastavila. Na kraju je pobjedu ipak odnijela Cedevita uz ogroman angažman Boatrighta.

Kod Vukova najbolji je bio Sulejmanović s 21 košem dok je kod gostiju Boatright zabio 24 poena.

Trenere gostiju Veljko Mršić nakon utakmice je izjavio: “Uz malo sreće dobili smo u odlučujućim trenucima. Nakon šuta Bošnjaka odmah je uzvratio Boatright i Cibona je promašila sljedeća dva napada. Utakmica je bila na jednu loptu , a čim je na jednu loptu znači da treba imati malo sreće i znanja. Utakmica je pokazala da bez koncentracije i bez pravog fokusa teško je igrati. Znali smo ukoliko podignemo intenzitet u drugom poluvremenu da će Cibona pasti. Bilo je pitanje trenutka kad neće više moći izdržati. Samo zahvaljujući našim pogreškama utakmica nije bila ranije prelomljena”.

“Teška utakmica, što smo i očekivali. Ovo je naša četvrta utakmica u nekoliko dana. Tu je bio prisutan i umor i nismo odigrali kako smo očekivali. Nismo bili dovoljno agresivni, niti koncentrirani, a falilo je i fokusa. Mučili smo se veći dio utakmice, no na kraju smo prelomili utakmicu i pobijedili. Bitna pobjeda za nas da bi učvrstili drugo mjesto,” izjavio je igrač Cedevite Filip Krušlin.

Trener Vukova Damir Mulaomerović: “Dosta smo dobro odigrali utakmicu. Falio nam je Reynolds koji zbog ozljede nije mogao igrati večeras. Uljarević je dosta dobro odigrao i odreagirao u određenim trenucima. Utakmica je riješena u dva momenta, mini serijom Tomasa početkom treće četvrtine i u dvije situacije Boatright-a. Nismo obrambeno odigrali dobro na njemu, on je to kaznio i riješio na individualni kvalitet. Utakmica je došla dosta brzo poslije kupa što se vjerojatno odrazilo na ekipu Cedevite. Žao mi je što nismo pobijedili zbog nas. Utakmica je bila dobra i mislim da su gledatelji mogli uživati u dobrim potezima. Bilo je neizvjesno do samog kraja”.

“Ušli smo dosta dobro u utakmicu i odigrali smo dobro prvo poluvrijeme. U trećoj četvrtini smo napravili nekoliko pogreški i tako smo dopustili Cedeviti da se vrati u utakmicu. U ključnim trenucima na kraju utakmice nedostajalo nam je koncentracije da bi dobili utakmicu,” izjavio je ponajbolji Cibos večeras Emir Sulejmanović.


Komentari