Gdje Zagrepčani piju kavu? Ovo su omiljeni kafići u gradu

Sugrađani su nam otkrili koji birc oni biraju kada je u pitanju višesatna kava.

Zagrebački kafići uvijek su puni, a Zagrepčani i Zagrepčanke poznati su po uživanju u kulturi ispijanja dobre kave uz čašicu razgovora. No, nije bitna samo kava, bitan je i ambijent, mjesto na kojem se osjhećaš kao da si doma.

Upravo ta domaća atmosfera, običan kafić čini omiljenim mjestom za ispijanje kave. Tako su nam sugrađani otkrili koji birc oni biraju kada je u pitanju višesatna kava.

Vespa (Ilica 8)

Zavirite u skriveno dvorište malog kafića s velikom dušom.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

“Vespu je teško otkriti pa je zadržala pravi štih zagrebačkih ulica. Tamo se svi među znaju, nema kuruze nego samo pravi rock. U Vespi se osjećaš kao doma, a kaj je najbitnije – Zagreb se mijenja, no Vespa ostaje ista i stalno podsjeća na sve ono što nas veže za zagrebačke ulice; ljudi, mjuza i birtija u kojoj pivu nikad neće biti skupo!” kazala nam je Nikol.

K&K Milčec (Jurišićeva 5)

Šarmantan kafić koji nastavlja pričati priče koje nam književnik i zagrebački fakin Zvonimir Milčec nije stigao ispričati. Oduševit će vas toplom atmosferom malog prostora.

milčec

“Godinama već prijateljica i ja svraćamo u, i na Knjigu i Kavu, naše malo skrovište. Osim najbolje kave i ambijenta, ugodno osoblje je ono što upotpunjuje čitavu atmosferu i tjera te da se uvijek vraćaš po još koji trenutak za pamćenje. Neka uvijek ostane kutak u kojem se osjeća i živi dobri duh Zagreba”, kazala je Monika u recenziji.

 

Retro Caffe (Savska cesta 180)

Dražestan i šarmantan kafić koji će vam odmah zapeti za oko! Odiše starinskim štihom koji će vas svojom toplinom vratiti u neka davna vremena.

retro

“Maleno, simpatično i retro mjesto uz dobru glazbu i intimnu atmosferu”, kazala nam je Tihana.

Kvazar (Opatovina 37)

Najljepše zagrebačke priče iz djetinjstva brojnih građana kriju se upravo iza ovih vrata.

kvazar-1024x722

“Tamo je nekada bio Old City Pub u kojem smo ostavili najbolje godine odrastanja. Tamo smo cugali prije odlaska na Opatovinu, a okarakterizirala ga je spika koju bi netko sa strane teško shvatio. Ipak, Pub se zatvorio i otvorio se Kvazar; vlasnik kuži našu nostalgiju – odlazi se na isto mjesto drugačijeg imena”, ispričala nam je Branimira.

Bacchus jazz bar (Trg kralja Tomislava 16)

TripAdvisor
TripAdvisor

Osim odlične atmosfere i ugodnog okruženja, ovdje možete uživati u koncertima koji donose očaravajuće zvukove jazz glazbe! Uz to će vas šarmirati toplina pomno uređenog kafića.

Budući da Zagreb vrvi brojnim divnim kafićima, ovo su ostali favoriti:

Caffe Bar Glembay (Savska 133) – “Uređen u retro štihu, a poseban dodatak svemu daje i dobra kava. Imaš osjećaj kao da si u nekom drugom vremenu.”
Najgora kava u gradu (Sestara Baković 3) – Upravo ovdje ćete kušati najbolju kavu u gradu!
Alcatraz (Preradovićeva 12) – “Nevjerojatno da takvo nešto postoji u centru Zagreba!”


Komentari