Dinamo digao uzbunu uoči derbija! Izdali detaljna upustva za navijače, na snazi drastične mjere sigurnosti

Facebook

Nedjeljni derbi proglašen je utakmicom visokog sigurnosnog rizika.

Prvi ovogodišnji veliki derbi između Dinama i Hajduka igra se u nedjelju u 15 sati na Maksimirskom zdanju. Dinamo ulazi u utakmicu kao vodeća momčad, a Hajduk kao prvi pratitelj s 12 bodova zaostatka. Obje momčadi su u odličnoj formi i očekuje se vrlo dobra utakmica.

Također, očekuje se i dobra posjećenost. Stiže navodno oko četiri tisuće navijača Hajduka, a dosta se govori o tome da će na Maksimiru biti i nešto više BBB-ovaca. Dakle, mogla bi biti i napeta atmosfera.

Baš zbog toga Dinamo je izdao važna uputstva za navijače.

Nedjeljni derbi proglašen je utakmicom visokog sigurnosnog rizika te će u skladu s time biti na snazi posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu.

Stadion Maksimir bit će otvoren za navijače od 13 sati.

“Pozivamo navijače da prilikom dolaska na stadion koriste javni gradski prijevoz ili taksi-prijevoz, posebno zbog ograničenog broja parkirališnih mjesta zoni stadiona Maksimir”, poručili su iz Dinama.

Zbog opsežnih mjera sigurnosti koje će se poduzimati s ciljem onemogućavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona pozivamo navijače da dođu na stadion što ranije.

Ulaznice

Što se tiče ulaznica, za kojima vlada veliki interes, iz Dinama predlažu kupovinu ulaznica što ranije tijekom tjedna kako bi se izbjeglo čekanje u redovima na dan derbija.

“Podsjećamo da je prodaja personalizirana i kao preduvjet za kupnju potrebno je predočiti važeći osobni dokument”, kazali su iz Dinama.

Cijene ulaznica u pretprodaji iznose 50 kn Sjever, 60 kn Istok i 80 kn Zapad, dok će na dan utakmice cijene u prodaji biti 50 kn Sjever, 70 kn Istok i 100 kn Zapad.

Informacije o prometu

Kada je u pitanju promet, odnosno parking, on je oko stadiona vrlo ograničen i kada nema utakmica, a kada se igra utakmica visokog rizika i kada su na snazi sigurnosne zone, nastaju problemi.

Na kolnom ulazu od Kipa bacača diska i prostora u zoni raskrižja Ulice Svetice i Maksimirske sve do zapadnog raskrižja zapadnog parkirališta stadiona, na prostoru poligona autoškole i tržnice Borongaj, Hitrecovoj ulici i prostoru južnog ulaza na stadion Maksimir od 06:00 do 19:00 sata temeljem Prethodne suglasnosti nadležnog tijela Grada Zagreba bit će zabranjeno zaustavljanje i parkiranje osim za vozila gostujućih navijača izvan Grada Zagreba odnosno gledatelja s izdanom parking propusnicom GNK DINAMO.

MAPA – pojašnjenje

GNK DINAMO
1. Javno parkiralište kod spomenika Bacača diska (od Spomenika do zapadnog parkirališta stadiona Maksimir) bit će zatvoreno na dan utakmice (18.2.) od 6:00 do 19:00h, a na istom će prostoru u istom terminu biti na snazi i privremeno zatvaranje prometa.

2. VIP-B parkiralištu ispod zapadne tribine stadiona Maksimir bit će moguće prići vozilima isključivo sa strane placa Borongaj (servisnom cestom od Budakove do bazena) i to isključivo uz parking propusnicu izdanu od strane GNK Dinamo. Navedena će cesta u spomenutom terminu (6:00 – 19:00h) biti zatvorena za sav promet, osim za vozila sigurnosnih osoba i vozila s navedenim akreditacijama.

GNK DINAMO
3. Parkiralište tržnice Borongaj predviđeno je za navijače GNK Dinamo. Parkiralište će na dan utakmice biti zatvoreno za javnost, a moći će mu vozilima pristupiti vozila s parking propusnicom izdanom isključivo od strane GNK Dinamo.

4. Parkiralište Borongaj, poligon za obuku vozila i vozača (osim vozila s izdanom propusnicom odnosno organiziranog dolaska prijevoznih sredstava s navijačima HNK Hajduk) bit će zatvoreno za javnost.

5. Ranije spomenut prilaz stadionu po Servisnoj cesti (slika broj 2) bit će moguć vozilima uz parking propusnicu za VIP-B parking izdanu od strane GNK Dinamo.

Navijanje

Iz Dinama su pozvali na fer i korektno sportsko navijanje, odnosno ponašanje.

“Ovim putem pozivamo sve navijače, posjetitelje i građane za fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice. Ujedno pozivamo na suzdržavanje od upotrebe pirotehnike, a sve s ciljem kako bi susret prošao u primjerenom ozračju vrhunskog sportskog događaja”, vele iz Dinama.

Na koncu su još naglasili kako, u slučaju kiše u nedjelju, navijači smiju unijeti male kišobrane, ali bez šiljatog vrha.

Autor: Bruno Hreljević/Dnevno.hr


Komentari