DAVOR BERNARDIĆ SPREMAN BITI GRADONAČELNIK: ‘Zagrebu treba novi zamah razvoja’

facebook.com

Davor Bernardić na N1 Televiziji.

U subotu 27. kolovoza gost Novog dana na N1 Televiziji bio je Davor Bernardić, potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog SDP-a. Davoru Bernardiću velika je želja postati gradonačelnikom Grada Zagreba jer smatra da je prava osoba za to.

Sukladno tome, u intervjuu su se prvenstveno dotakli kampanje Milana Bandića.

“On se ponaša kao da je gradska blagajna njegova osobna. To nije dobro, to je superhik politika, uzme iz džepa 1 000 kuna, a daje deset kuna. Zagreb se preko ljeta, dok su građani bili na godišnjem, zadužio za još dvije milijarde kuna. Zagreb je zadužen grad i to plaćaju građani, ali i ima ogroman potencijal da sanira svoje financije i postane istinska metropola. Zagrepčani su žičaru naparavili 60-ih godina, a sad o tome slušamo samo obećanja. Zagrebu treba novi zamah razvoja“, optimističan je Bernardić.

>>>POVRATAK SLJEMENSKE ŽIČARE: Zagrebački SDP pokreće peticiju

Tračeve o tome da pregorava s Bandićem oko prelaska kod njega smatra smiješnima. Nadodao je da su HDZ i Milan Bandić zajedno sazivali Skupštinu, no ona ne bi bila sazvana bez Mikulića. Iskoristio je komentar svog kolege kako bi opisao odnos tih dviju stranaka: “Miki lovu prži, a HDZ mu štangu drži”.

>>>BERNARDIĆ OŠTRO PO BANDIĆU: ‘Od pompoznih najava ostala su samo obećanja’

Budući da je po struci fizičar, smatra da Zagrebu treba kvantni skok, a upravo on je adekvatna osoba koja bi to znala napraviti.

U intervjuu su se dotaknuli i aktualne teme o tajnom sastanku Zorana Milanovića i hrvatskih branitelja.

“On ima svoj stil, ali činjenica je se da se u izbornoj kampanji pretjera. Srbija i Hrvatska moraju normalizirati odnose, naći način kao sniziti tenzije, postići dijalog, suradnju i gospodarsku suradnju. Srbija mora prihvatiti da je Hrvatska svoju slobodu i samostalnost obranila i stekla u ratu, uz to, mora se prihvatiti ukidanje Zakona o regionalnoj jurisdikciji. Moraju prihvatiti da je Hrvatska u EU, i da je uspješnija. Mi mi smo kao manji brat, i predvodnik smo u regiji u EU integracijama. Mi smo u EU i NATO-u , a oni to žele biti, oni se moraju konzultirati s nama kada je politika u pitanju. Srpsko vodstvo je, to je nepobitna činjenica, opterećeno prošlošću. Netrpeljivost nam nije u interesu. Hrvatska će se ponašati kao partner Srbije u ulasku u EU“, kazao je potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine.

Također, Bernardić misli da ovo uvodi novi demokratski standard i da će se ubuduće snimati svaki razgovor Ministarstvu branitelja. Po njemu ne bi bilo loše da se snimaju svi sastanci u svim tijelima uprave i drugim ministarstvima jer bi tad možda, smatra, korupcije bilo manje.

Što se tiče predsjednika stranke SDP Zorana Milanovića inače, više puta mu je rekao da želi biti gradonačelnik Grada Zagreba i napomenuo je da je odnos njihov dvojice dosta dinamičan, no ipak nađu zelenu granu.

>>>BERNARDIĆ SPREMAN ZA ZAGREBAČKOG GRADONAČELNIKA: ‘Spremam se već šest godina, a odluka je na SDP-u’

Za sebe kaže da on je čovjek bez dlake na jeziku i fige u džepu, uvijek kaže što misli, iako je često zbog toga plaćao višu političku cijenu, no ne planira odustati.


Komentari