Cibona pred stečajem? Klub kakvog poznajemo odlazi u zaborav

Facebook

Klub, navodno, ne podmiruje predstječajne obaveze.

Košarkaški izbornik Aco Petrović zabrinut je za budućnost legendarnog zagrebačkog kluba:

“Kao netko tko je u klub došao baš u godini kada je Lokomotiva promijenila ime u Cibona, a bilo je to davne 1976. godine, jako sam zabrinut za njegovu budućnost. Štoviše, imam spoznaje da s 1. lipnjem Cibona ide u stečaj i da Cibone kakvu smo dosad poznavali više neće biti. Neće biti više kluba s takvim imenom, s tim grbom, s tom bogatom poviješću. Cibona kao takva više neće postojati. U tom sam klubu bio igrač, pomoćni trener, prvi trener, dopredsjednik i predsjednik kluba i kao takav imam pravo s javnosti podijeliti svoju zabrinutost. Želim pustiti glas, da budemo svi svjesni nestajanja jednog velikog kluba, da to ne prođe ispod radara”, rekao je Petrović.

Od kuda ovakve slutnje?

Objasnio je i zašto se pribojava crnog scenarija:

“Želim svim bivšim igračima, navijačima kluba, njegovim kroničarima i svim poklonicima košarke kazati da je danas 69. dan kako u predstečajnoj nagodbi nikome ništa nije isplaćeno. Već dva mjeseca određeni vjerovnici upozoravaju klub da ne ispunjava obveze, no ne dobivaju nikakav odgovor od kluba. Ako pak ne platite 90 dana niti jednu ratu predstečajne nagodbe stječu se zakonski uvjeti da se pokrene stečaj kluba, naravno ako vas netko od vjerovnika prijavi”.

Apelira na odgovorne da se što prije pronađu rješenje.

“To je poanta mog obraćanja javnosti, alarmiram da se pronađe rješenje, no ja se bojim da postoji intencija da se to ne plati. Tihi je scenarij na djelu i zato pozivam poklonike košarke da se od Cibone dođu oprostiti obučeni u nešto plavo. Jer, druga polufinalna utakmica doigravanja protiv Šibenika mogla bi biti posljednja u Zagrebu, a ako ne bude onda bi to mogla biti neka od finalnih utakmica s Cedevitom. Oko nas je obično puno patetike i populizma, no ove moje riječi to nisu. Mi smo možda, doslovce, svjedoci posljednjih utakmica jednog velikog kluba i to moramo dostojanstveno obilježiti. Želim sve ljude upozoriti da će sudjelovati u nečem povijesnom, ali na negativan način. A Cibona će nedostajati čak i navijačima najvećih rivala poput Zadra. Zar da nam umre veliki brend, da ode u stečaj, a da nitko ne pusti suzu?”, zapitao se Petrović.

Milan Bandić zna za sve?

Upravo po želji gradonačelnika, Aco Petrović došao je na čelo kluba, a Bandić bi trebao i znati da je klub pred stečajem.

“U prosincu prošle godine u njegovu uredu bili su ljudi koji su mu rekli da žele ući u Cibonu kao sponzori i da žele da Grad ponudi platformu na kojoj bi se to realiziralo. No, ništa od toga nije se dogodilo, a zašto, ja ne znam”, govori izbornik.

Spajanje s KK Zagreb

Pojavila se i priča o spajanju Cibone i KK Zagreb iz čega bi proizašao klub imena poput “Zagreb Cibona Nova”. Kada bi se to i dogovodilo Cibonin dug od 15,5 milijuna kuna bio bi zaboravljen, a dugovali bi samo ono što duguje KK Zagreb.

“Neću ulaziti u priče o spajanju jer za to nemam dokaza. No, predstečajna nagodba obuhvatila je dug od 40 milijuna kuna i s potpisima vjerovnika svela ga na 17 milijuna što je 30-ak tisuća eura mjesečno”, rekao je Aco Petrović.

Ako do isplate ne dođe, za 22 dana Cibona bi mogla prestati postojati, piše Večernji. 


Komentari