Cibona ostala bez finala kupa Krešimira Ćosića

FOTO: Facebook/ KK Cibona

Vukovi su bili na korak do pobjede.

U polufinalnoj utakmici kupa “Krešimir Ćosić” košarkaši Cibone poraženi su od Jollyja s rezultatom 87:79 (17:22, 19:14, 28:17, 23:26).

Početak utakmice obilježio je mali broj poena. Igralo se koš za košem. Vukovi su igrali čvrstu obranu iz koje su postizali lagane koševe na nepostavljenu obranu domaćina. Odličnom obranom u kojoj se isticala agresivnost Bošnjaka, Cibosi drže utakmicu u svojim rukama. Rotirao je Mulaomerović igrače pa već u prvih 15 minuta gotovo svi igrači su dobili svoju šansu. Domaćin nastavlja agresivno u drugoj četvrtini i ne dopušta gostima da se odvoje. U zadnjim minutama prvog dijela utakmice Vukovi ispuštaju + 7 razlike (27:34) i vraćaju Jolly u igru koji serijom šuteva izjednačuje rezultat pa se na odmor odlazi s rezultatom 36:36.

Odlično otvaranje domaćina u drugom poluvremenu koje ih dovodi do velikog vodstva od +16 koševa (54:44) sredinom treće četvrtine. Nestabilna igra Cibosa u nastavku, nekoliko izgubljenih lopti i promašenih vanjskih šuteva izbacilo je Vukove iz ritma utakmice. Stala je Cibona i u napadu i u obrani. Nedostajalo je agresivnosti iz prvog dijela pa u zadnju četvrtinu ulazimo s vodstvom Jollya 64:53. Dominacija domaćina se nastavlja. Cibona se pokušavala vratiti u utakmicu. S nekoliko dobrih poteza i pogotkom Žorića iz slobodnog bacanja u 36.minuti, Vukovi smanjuju zaostatak na -6 (75:69). Pad koncentracije i umor svladao je Cibose u završnici utakmice koji nisu uspijeli pronaći snage za preokret i plasman u finale kupa “Krešimir Ćosić”.

U redovima Cibone najbolji je bio Žorić s 18 poena dok se kod domaćina istaknuo Novačić s čak 27 poena.

Trener Damir Mulaomerović nakon utakmice: ” Čestitke Jollyju. Bili su hrabri i inspirirani. Pogodili su dosta otvorenih šuteva i trica. Momcima nemam što prigovoriti, dali su svoj maksimum. Bili smo dosta emotivno ispražnjeni poslije jučerašnje utakmice”.

Igrač Luka Žorić bio je kratak: “Čestitke Jollyju na pobjedi. Mi se okrećemo našim sljedećim utakmicama ABA lige, domaćeg prvenstva i Europe”.


Komentari