BIZARNE LI SITUACIJE: Treneri Mladosti i Zeline potukli se usred utakmice, a igrači kasnije ostali na roštilju

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Mladostaši su se nakon utakmice ispričavali protivnicima, a desetak igrača nakon utakmice čak je ostalo na piću jer je jedan igrač Zeline slavio rođendan i častio roštiljem i tortom.

Nesvakidašnja i pomalo bizarna situacija dogodila se na susretu uzvratne utakmice četvrtfinala Kupa hokejaša na travi. Naime, utakmica između Zeline i zagrebačke Mladosti prekinuta je zbog tuče trenera Damira Hrupeca i Nikole Hanžeka. Mladost je u trenutku prekida vodila 3-2, a prva utakmica završila je 3-3.

Iz Mladosti tvrde kako je trener Zeline prvi udario njihovog trenera. “Prvo su se verbalno zakačili, a potom su obojica dobili crvene kartone. Trener Zeline Damir Hrupec pozvao je našeg trenera van terena na fizički obračun. Prvo ga je gurnuo nakon čega je Hanžek pao. Potom ga je udario. Naš trener ima i liječničku dokumentaciju o svemu u kojoj stoji da je zadobio kontuzije po tijelu. Bila je i policija te je napravila zapisnik”, rekao je predsjednik Mladosti Andrija Jazbec, prenosi 24sata.

“Ne znam što će sad biti. Hoće li utakmica biti ponovljena, to nije na nama”, napominje predsjednik Mladosti.

Iz drugog tabora tvrde suprotno

Iz drugog tabora pak tvrde suprotno. “Tvrde da sam ga udario, a to je smiješno. Samo mi je žao što sam reagirao na provokaciju. Prepucavali smo se i sudac nam je pokazao crvene kartone. Izašli smo s terena i tu se Hanžek zaletio na mene. Ja sam samo postavio ruke i on je pao. Nisam ga udario, već odgurnuo. To mi rade već dvije godine, pokušavaju me izbaciti iz takta provokacijama i sad su uspjeli”, rekao je trener Zeline Damir Hrupec.

“Problem je što je Zelina osvojila prvenstvo, a Mladost je nakon 10 godina ostala bez naslova. Pa oni imaju četiri momčadi i igrači im se prebacuju kako žele. Mi smo im prekinuli dominaciju i to ih boli”, ispričao je Hrupec.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sudac tvrdi kako je sve prenapuhano

“U hokeju na travi imate zelene, žute i crvene kartone, rijetko kad suci vade ove posljednje. Obično treneri dobiju zeleni karton zbog nesportskog ponašanja. Bilo je odgurivanja, ali van terena. Suci su nakon toga odlučili prekinuti utakmicu”, rekao je glavni tajnik Hrvatskog hokejskog saveza Igor Capan.

Glavni sudac utakmice Darko Končić pak tvrdi kako je sve malo preuveličano. “Problem je nastao nakon što sam svirao jedan prekršaj za Mladost. Pobunio se trener Damir Hrupec, a na to je skočio trener Mladosti Nikola Hanžek. Obojici sam pokazao crvene kartone, a oni su svoje prepucavanje nastavili nakon što su preskočili ogradu i izašli van terena. Tamo je Hanžek došao blizu Hrupecu, a ovaj ga je odgurnuo. Nije tu bilo nikakvog žestokog udaranja”, ispričao je Darko Končić , predsjednik Zbora sudaca.

U službenom zapisniku utakmice delegat je napisao kako su prekid izazvala obojica trenera, te kako će se tek morati utvrditi što će biti s rezultatom utakmice.

Igrači nakon utakmice ostali na roštilju

Mladostaši su se nakon utakmice ispričavali protivnicima, a desetak igrača nakon utakmice čak je ostalo na piću jer je jedan igrač Zeline slavio rođendan i častio roštiljem i tortom.


Komentari