MISTERIJ AUTA NA TRNJU Vlasniku ni traga, a čeka ga preko osam tisuća kuna duga! Oglasio se i Holding

Foto: Damjan Tadic / CROPIX/Ilustracija

Nesvakidašnji prizor na parkingu na Trnju privukao je pažnju brojnih vozača i prolaznika. Naime, jedan je automobil prikupio preko 100 uplatnica, a tko je vlasnik nitko ne zna.

“Ukoliko se na javnom parkiralištu s naplatom nalazi parkirano vozilo bez važeće parkirališne karte, kontrolori javnih parkirališta dužni su za predmetno vozilo izdati dnevnu parkirališnu kartu”, kažu iz Zagrebačkog holdinga.

Također, ako kontrolori primijete da je neko vozilo već duže vrijeme parkirano bez važeće karte u tom slučaju, navedena informacija se prosljeđuje nadležnoj službi podružnice Zagrebparking na daljnje postupanje, objašnjavaju iz ZGH-a za 24 sata.

Ako vlasnik u roku od osam dana ne podmiri dnevnu parkirališnu kartu, podružnica Zagrebparking šalje račun vlasniku, a ako ni to ne bude podmireno, šalje se opomena. Inače, svaka karta u zoni na trnju košta 60 kuna, a kako se vlasniku nagomilalo oko 140 uplatnica, morat će uplatiti oko 8.400 kuna.

Iz Holdinga su otkrili da su pokrenuli postupak utvrđivanja vlasnika misterioznog auta u Aveniji grada Vukovara na Trnju koji ima varaždinske tablice u zelenoj boji, što znači da se radi o vozilu stranca kojem je odobren privremeni ili stalni boravak.

Ako je vlasnik negdje na području Europske unije, kazne bi mu mogle stići na adresu otkriva prometni stručnjak Goran Husinec za 24 sata.

“Može biti da ga je vozio netko iz strane zemlje, primjerice to se često znalo događati s vozačima iz Kine. Bilo je nekoliko takvih slučajeva gdje bi auto privremeno registrirali na te zelene tablice i onda se vratili u Kinu, a auto ostavili”, objašnjava.

Kontrolori iz ZagrebParkinga tvrde da sporni auto na istom mjestu stoji već mjesecima, a vlasniku ni traga.


Komentari