Bandić: ‘Od Vlade očekujem da uklone sve ploče koje nose oznake totalitarnih režima’

FOTO: Dražen Komar

I danima nakon preimenovanja Trga maršala Tita, tema je i dalje aktualna.

Gradonačelnik Milan Bandić novinarima se obratio povodom prvog dana škole, a dotaknuo se i još uvijek aktualne teme promjene imena Trga maršala Tita. Djeci je na prvi dan škole poručio da “što bolje uče, što manje markiraju”.

Bio je upitan i što će biti nakon preimenovanja Trga, kada će i gdje ploča biti pohranjena, javlja N1.

“Za mene je ta povijesna tema završena, tražite sugovornike za koje ona nije završena. To je tehničko pitanje, ne zamarajte gradonačelnika s tim, uputite pitanje Muzeju Grada Zagreba. Očekujem od Vlade da uklone sve ploče koje nose oznake totalitarnih režima. Državnici se trebaju državnički ponašati, mi smo u Zagrebu svoje napravili…

Vidim da vas veseli da se bavite prošlošću, mene ne. Mene zanimaju pravi heroji, ubijeni od Hitlera, fašista, kojima su potrgane glave, da ih vratim u Zagreb. To je prije svega u parku Ive Lole Ribara, i Grada Mainza, vidjet ćete.

Treba čuvati ono što je bila svijetla povijest i budućnost Hrvatske, očekujem da Vlada ostalo riješi diljem Hrvatske i da se okrenemo poslu, zapošljavanju”, rekao je Bandić.

Bandića su pitali i ima li suglasnost Zlatka Hasanbegovića za vraćanje Ive Lole Ribara, na što je Bandić odgovorio da ne razumije pitanje.

“Dajte se uozbiljite, ovo su preozbiljna pitanja, a vi se šalite”, kazao je Bandić.


Komentari