ZAGREB TOURFILM FESTIVAL otvorio vrata ponajboljim filmovima!

ZAGREB TOURFILM FESTIVAL član je CIFFTe – Comité International des Festivals du Film Touristique CIFFT obuhvaća međunarode filmske festivale koji se održavaju diljem svijeta.

Svečano otvorenje ZAGREB TOURFILM FESTIVALA održalo se jučer, u srijedu, 13. rujna 2017. godine u 20 sati u Kaptol Boutique Cinema.

Zaljubljenicima u putovanja na raspolaganju su filmovi u pet kategorija: promotivni filmovi do 3 i 7 min., promotivni filmovi do 60 min., TV reportaža te ekološki filmovi do 60 min. Ove godine prijavljeno je 520 filmova iz 76 zemalja, od kojih je njih 170 ušlo u konkurenciju za jednu od nagrada. Najbolje među njima odabrat će deseteročlani stručni žiri, koji čine relevantni domaći i europski stručnjaci. Predsjednik žirija je Gorjan Tozija, v.d. direktor Makedonske Agencije za film.

Ponajbolji filmovi prikazivati će se u malom filmskom maratonu u Kaptol Boutique Cinema, Nova Ves 17, i to 14. rujna od 14 do 21 sat, a ulaz je besplatan.

Uz stalne pokrovitelje, predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović, Ministarstvo turizma RH, Hrvatsku turističku zajednicu, Grad Zagreb te organizatore festivala Turističku zajednicu grada Zagreba i Balduči film, da susret filmaša, vrhunskih znalaca o turizmu i publike, ljubitelja atraktivnih destinacija, protekne savršeno kao i uvijek, brine direktorica Zagreb Tourfilma – Spomenka Saraga.


Komentari