(VIDEO) Zagrebačka plesna skupina Atomic Dance Factory osvojila zlato na svjetskom natjecanju u Novom Sadu

FOTO: Saša Pavličić

Tako mladi, a već nižu nevjerojatne uspjehe

Hrvatska je mala zemlja velikih sportaša i značajnih uspjeha, što ponosno dokazujemo već nekoliko desetaka godina, a svijet ostaje  – na mladim nadama.

U Danskoj u listopadu ove godine na svjetskom prvenstvu u plesu zagrebačka plesna skupina juniora Atomic Dance Factory ušla je u četvrtfinale. Natjecanje se nastavilo u Novom Sadu na svjetskom natjecanju Dance Fest u Srbiji, gdje je u nedjelju 19. studenog sudjelovalo 629 ekipa iz cijelog svijeta, u prepunoj dvorani čiji je kapacitet 4.000 mjesta.

Hrvatska je na natjecanju doživjela fenomenalni i hvale vrijedni uspjeh. Naime, juniori i juniorke do 15 godina iz zagrebačke plesne grupe Atomic Dance Factory osvojili su zlatnu medalju u konkurenciji juniora!

Nakon natjecanja su imali priliku natjecati se s 20 najboljih ekipa od njih 629, uključujući i seniore. ADF-ovci su na kraju bili 4., a njihovi treneri 5., što je fenomenalno!

U ADF-u plešu i kćeri ponosnog oca i zagrebačkog odvjetnika Saše Pavličića – 14-godišnja juniorka Pia i 16-godišnja seniorka Patricia. Djevojke su se, kaže, za natjecanje spremale od kolovoza i trenirale su i po 4-6 sati dnevno preko ljeta.

Kako nam je ispričao Saša, juniori i juniorke s ponosom su izvadili hrvatsku zastavu i pjevali Moja Domovina.

Kad vidite takav zanos kod svoje djece koja su i dobri učenici, onda mogu biti samo sretan i ponosan“, kazao nam je Saša i rekao da je natjecanje u Kopenhagenu i Novom Sadu prošlo bez ikakvih incidenata i da su se odlično proveli.

Plesna manifestacija Dance Fest u Novom Sadu okuplja ljubitelje plesa, plesače, trenere, koreografe i renomirane svjetske stručnjake iz plesnog svijeta.Cilj samog Dance Festa stvaranje je uvjeta za promociju mladih talenata i autora te razmjena ideja i podrška umjetnicima u plesnom izražavanju. Dance Fest Novi Sad se već sedmu godinu uzastopno održava u sportsko poslovnom centru Vojvodina-(SPENS), te slovi kao festival ne samo europskog, već i svjetskog karaktera.

Bravo, čestitamo i ponosni smo na perspektivne Zagrepčane! Vjerujemo da je ovo tek jedan u nizu brojnih uspjeha koji slijede i da će naše mlade nade i dalje donositi blistava priznanja. Hrvatska uistinu rađa imena koja pišu sportsku povijest.

FOTO: Saša Pavličić / Zakaj volim Zagreb
FOTO: Saša Pavličić

 


Komentari