ŠPRAJC GENIJALNO ODGOVORIO MINISTRU ŠUSTARU: ‘Ako imate novaca za skijanje, što će vam škola’ (VIDEO)

Marko Prpic/PIXSELL

Šprajc je u svojoj emisiji RTL Direkt bez dlake na jeziku rekao što misli o ministrovoj odluci.

Baš kad pomislimo da nas Zoran Šprajc više ničime ne može iznenaditi, on nas ponovno uspije uvjeriti u suprotno. Tako je bilo i ovaj put.

Praznici samo za djecu koja skijaju

Drugo polugodište nove školske godine započet će u – četvrtak, a za razliku od prošlih godina učenici neće imati puna tri tjedna zimskih praznika, nego će oni trajati do srijede. OSIM za učenike koji zimi putuju na skijanje. Njima će izostanci biti opravdani. Odluka je to koju je donio ministar Predrag Šustar. Iako odbrojava zadnje dane svoga mandata, ministar je očito odlučio otići “sa stilom”.

Šprajc mu odgovorio

Kao ni svaka bizarna vijest, ni ova nije prošla bez komentara RTL-ovog voditelja Zorana Šprajca. Šprajc je u svojoj emisiji RTL Direkt bez dlake na jeziku jasno i glasno rekao što misli o ministrovoj odluci.

Ministar Predrag Šustar koji u svom kratkom mandatu nije napravio ništa osim štete odlazi sa stilom: povijest će ga pamtiti kao ministra obrazovanja koji je odlučio da polugodište prvi put počne – u četvrtak. Nakon školskih praznika, učenici će u klupe sjesti 12. siječnja, što pada na četvrtak. U ministarstvu kažu kako su morali tako napraviti zbog maturanata kojima nastava završava ranije pa u suprotnom ne bi uspjeli “odraditi” potreban broj radnih dana. Ali, školama su dopustili da onima koji se u to vrijeme nalaze na skijanju opravdaju sate. Dakle, ako ste išli na Cmrok na sanjkanje, onda neopravdani. Ako ste išli baki na selo onda isto neopravdani. Ako ste sjedili kod kuće, isto neopravdani. Poruka djeci je jasna, u školu mora ići samo onaj tko nema novaca za skijanje, što ima smisla jer ako imate novaca šta će vam škola“, rekao je Šprajc i još jednom dokazao da on govori ono što svi ostali misle, samo se eto, ne usude reći.


Komentari