NOVOM REKLAMOM PODIJELILI JAVNOST: Modni brend H&M predstavio i drugu stranu žena (VIDEO)

Facebook

Modni brend, ovom reklamom želio je ukazati da postoje i drugačije žene.

Jedna od najpoznatijih marki high street brendova kada je odjeća u pitanju zasigurno je švedski brand H&M. Njihove reklame za nove kolekcije uvijek su vrlo zanimljive i medijski popraćene, a u njima su gomile mršavih manekenki i nabildanih manekena. Ovaj put, nova je reklama pokrenula komentare na internetu, a modeli su sasvim drugačiji, prenosi 24sata.hr.

Sama reklama započinje jednim plus-size modelom koji šeta po sobi samo u donjem rublju. Zatim, u reklami možemo vidjeti i tajlandsku nabildanu boksačicu. Bez srama su prikazali i djevojku koja nasred restorana čisti svoje zube s vilicom. U idućoj sceni druga djevojka dolazi kući i kad legne na krevet i digne ruke, jasno se vidi da ne brije dlake ispod pazuha.

Dok neki smatraju kako je reklama predivna i da upravo slavi pojam žene u svim oblicima, baš onakva kakva ona je, neki su se ljubitelji ovog modnog branda zapitali “Je li to znači biti dama u 2016. godini?”.

H&M je svakako izabrao nekonvencionalne metode promocije nove kolekcije za jesen/zimu. Slogan te kolekcije je “želimo promijeniti značenje dame”. Zalažu se za feminizam, socijalnu pravdu i ravnopravnost spolova, i žele pokazati svijetu da postoje i drugačije žene, kao što je transrodni Hari Nef ili britanski model Adwoa Aboh.

Pjevačica Jillian Harvey, koja i glumi u reklami, rekla je: “Uzbudljivo je vidjeti različitost i individualnost. Volim kad netko pomiče granice i udaljava se od trendova. Prihvatljivo je biti čudan i različit”.

Reklama je u kratko vrijeme postala viralni hit, pa sad broji skoro 2 milijuna pregleda na YouTubeu. Prošla reklama u kojoj je glumio Jean Claude Van Damme je postigla 57 milijuna pregleda pa se i od ove očekuju slične brojke.


Komentari