AKO VAM JE DOSADIO ‘SAM U KUĆI’: Donosimo vam top 10 filmova koji će vas zagrijati (VIDEO)

http://showbizz.20minuta.hr/

Božićni filmovi uvijek bude nostalgiju.

Sam u kući vječni je klasik, rekli bi zlobnici klišej. Stoga smo odlučili sastaviti listu koja će zadovoljiti i najveće Grincheve.

ZAPRAVO LJUBAV: filmski klasik. Isprepliće se nekoliko ljubavnih priča, glumačka postava je sjajna, a Grantov ples je već poznat. Ljubavna komedija, koja se događa na u ovo predbožićno vrijeme, šarmantna je i inteligentna, bez ciničnog odmaka, namijenjena romanticima.

LJUBAV I PRAZNICI: Iris  živi u Surreyu, nedaleko od Londona, u maloj kući. Pred sam Božić dozna da Jasper ima drugu i da će se uskoro oženiti. Istodobno, u Los Angelesu, bogata i slavna TV zvijezda Amanda, saznala je da joj dečko spava s drugom. Preko interneta dođe u kontakt s Iris i dogovore se da Amanda dođe u Englesku, a Iris u njezin stan u Ameriku ne bi li se tako utješile zbog propalih veza. Iako obje misle da će sljedeća dva tjedna provesti same, imaju neočekivane posjete: Amanda će upoznati Irisinog privlačnog brata Grahama, a Iris Amandinog kolegu Milesa.

KAKO JE GRINCH UKRAO BOŽIĆ: Zeleni mrzovoljni stvor koji živi u pećini iznad Tkograda. Mrzi Tkograđane, a Božić mrzi još više.   Kada dječak Cindy Lou poželi učiniti dobro djelo i sprijateljiti se sa mrzovoljkom, pozove ga na svečanost. Građani ismiju Grincha te se on odlučuje da će im oduzeti ono najmilije od svega, a to je Božić.

12 DANA ZA LJUBAV Od silne želje da ponovno osvoji srce bivšeg dečka na Badnjak, Kate upropasti prvi spoj s Milesom, zgodnim muškarcem kojeg su joj namjestili prijatelji. U neobičnom obratu sudbine, Kate je dobila šansu proživjeti Badnjak dvanaest puta.

ČUDO U 34. ULICI: Unajmljeni Djed Božićnjak posrće od alkohola te se organizatorici Doris učinilo da je sve propalo. Hitno mora naći pijanom Djedici zamjenu. Odabere Krisa Kringlea, simpatičnog starca duge bijele brade koji se odmah svidi njezinoj kćerkici Susan (N. Wood), i kojem odijelo Djeda Božićnjaka stoji kao saliveno.Kris započinje priču kako je on pravi djedica, ali ga Doris i Julian, njezin šef, odluče poslati psihijatru Granvilleu Sawyeru. Kris ga podbada i optimizam, što razljućuje psihijatra te odlučuje tužiti starca. Od te tužbe će ga braniti šarmantni odvjetnik Fred Gailey (J. Payne), koji se već sprijateljio sa Susan, Dorisinom kćerkicom.

KAKO PRESKOČITI BOŽIĆ: Supružnici Luther i Nora odluče preskočiti Božić i odluče ići na krstarenje Karipskim otočjem. Njihva kćer Blair je u Peruu te nema potrebe da oni budu doma. Ali njihovi susjedi su zaprepašteni tom idejom, osobito nametljivi  Vic Frohmeyer. Luther odbija staviti osvijetljenog snjegovića na krovukras zbog kojeg je Ulica Hemlock godinama osvajala mnoga natjecanja. Bitku između roditelja i susjeda rješava Blair, koja ipak odluči doći doma za Božić.

KAKO PREŽIVJETI BOŽIĆ: Usamljeni Drew odluči se prisjetiti djetinjstva i božićnog slavlja u krugu obitelji, ali ubrzo naiđe na prepreku – u kući iz djetinjstva ne nailazi na roditelje, već na obitelj  Valcoso i odluči za Božić unajmiti obitelj Valcos te im ponudi pravo malo bogatstvo. Baš kada se obitelj Valcos počinje pitati vrijede li njihovi živci tih novaca, dolazi njihova kći Alicija, koja nema namjeru trpjeti novog brata.

ČETIRI BOŽIĆA: Brad i Kate  su sretno nevjenčan par iz San Francisca koji žele provesti blagdane negdje gdje je sunčano, ali to skrivaju od svojih obitelji. Osobito zato što su njihovi roditelji rastavljeni i moraju ići na četiri mjesta.  Ove godine su im rekli da idu u Burmu zbog humanitarnog rada, a zapravo idu u Fiji. Zbog nevremena su svi letovi otkazani i uhvatila ih je kamera večernjih vijesti. Uhvaćeni su na djelu.

BOŽIĆNA PRIČA: Ebenezer Scrooge je stari i mrzovoljni zajmodavac koji iz dna duše mrzi sve što ima veze s Božićem. Odbija posjetiti svog nećaka Freda i njegovu obitelj za blagdane, dok njegov zaposlenik Bob Cratchit traži slobodan dan kako bi mogao biti sa svojom obitelji. Na Badnjak, Scroogea posjećuje duh njegovog bivšeg poslovnog partnera Jacoba Marleya, koji je umro te sada zbog svoje gramzljivosti u zemaljskom životu mora provesti čitavu vječnost u lancima. Marley upozorava Scroogea da njega čeka još gora sudbina ukoliko se ne pokaje. Govori mu da će ga posjetiti tri duha, koji će ga voditi i pokazati mu rezultate njegovih djela u prošlosti, sadašnjosti te kakva ga budućnost čeka ukoliko se ne promijeni.

NAJLUĐI BOŽIĆ: Obitelj Griswold tipična je američka obitelj koju je uhvatilo predbožićno ludilo. Od pozivanja brojne rodbine na ručak, nabavke jelke, kupnje darova. Iako sve to djeluje lijepo i romantično, ispod površine se krije mnogo komplikacija, jurnjava je, a članovi se baš i ne slažu. Tako ispada da je jelka koju su odabrali previsoka za dnevni boravak, žarulje kojima je otac okitio kuću neće se upaliti, i svako malo netko nešto uprska. Vrijeme će odmicati, i polako će se početi otkrivati stvarni problemi i osjećaji među ljudima.


Komentari