Svjetska glazbena diva prvi puta dolazi u Hrvatsku

FOTO: Press

U sklopu turneje ROYAL CHRISTMAS GALA glazbenica međunarodnog glasa i najuspješniji sopran svih vremena Sarah Brightman u prosincu ove godine nastupa u Areni Zagreb.

Slavna britanska sopranistica Sarah Brightman, koja je imala čast dva puta sudjelovati u ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara – prvi put u Barceloni kada je s legendarnim Joseom Carrerasom otpjevala “Amigos Para Siempre” , a  16 godina kasnije u Pekingu s kineskom pjevačicom Liu Huan pjesmu “You and Me” – priprema pravu glazbenu poslasticu za sve poklonike klasične glazbe.

U sklopu turneje Royal Christmas Gala ova međunarodna umjetnica održat će svečane koncerte obogaćene raskošnim svjetlosnim efektima solo, u duetu i u suradnji s drugim izvođačima. U pratnji velikog orkestra priprema nam širok glazbeni spektar tradicionalnih božićnih pjesama i svojih najvećih hitova poput svevremenskog „Time to Say Goodbye“, kojeg je izvodila s Andreom Bocellijem.

Njezin glazbeni opus i raspon glasa, koji prelazi tri oktave, nemoguće je definirati u okvirima nekog određenog glazbenog žanra, te on predstavlja jedinstvenu i nadahnjujuću sintezu raznih utjecaja. Već 30 godina njezin glas odzvanja kazalištima, arenama i stadionima i očarava milijune obožavatelja diljem svijeta. Tome u prilog govore i brojke – više od 32 milijuna prodanih albuma diljem svijeta te preko 180 dodijeljenih zlatnih/platinastih nagrada.

Rođena u Berkhamstedu u Engleskoj, karijeru je započela kao članica plesne trupe Hot Gossip, a u 80-ima je ostvarila zapažene uloge u mjuziklima na West Endu i Broadwayu, uključujući mjuzikle Cats i Fantom u operi. U suradnji s Frankom Petersonom izdala je nekoliko zapaženih albuma (Dive, Fly) koji su je proslavili diljem Europe.

Sarah Brightman ostvarila se i kao glumica kroz nastupe u čak nekoliko filmova, 2012. je postala UNESCO-va umjetnica za mir, a osim humanitarnog rada Sarah Brightman posvetila se borbi za ravnopravnost spolova i osnaživanje žena i djevojčica na području STEM-a (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika).

Ulaznice za ovaj glazbeni spektakl, koji će se održati 21. prosinca 2017. godine u zagrebačkoj Areni, mogu se kupiti u sustavu Eventim ili na svim Eventim prodajnim mjestima.


Komentari