U ovim studentskim klubovima u Zagrebu možete se jeftino ‘zarundati’ i odlično zabaviti

FOTO: Facebook / Klub studenata Istre 'Mate Balota'

Kamo studenti odlaze da se “zarundaju”?

Zagrebačko sveučilište nudi širok spektar fakulteta, što od prirodnih, što od humanističkih i društvenih pa je tako naša metropola prepuna studenata iz svih krajeva Hrvatske. Budući da se mnogi kući vraćaju svakih nekoliko mjeseci, svatko je nostalgičan i nedostaje mu dobro poznati govor i poštapalice iz rodnog kraja. No, u Zagrebu postoji nekoliko studentskih klubova gdje ćete se osjećati “kao kod kuće” ako niste rodom iz Zagreba, a ako i jeste, ovo je odličan način za sklapanje novih prijateljstava u multikulturalnom ozračju, uz cugu po odličnim cijenama.

Ponekad ih inspekcija zatvori, ali brzo se vrate “u pogon” i studentska zabava ponovno može početi, a studentska srijeda je savršena za to. Ovi klubovi prestaju raditi prije ponoći pa ako se i ne stignete “nacugati”, ovo su svakako jedna od najzabavnijih mjesta s pristupačnim cijenama gdje možete započeti ludu noć i u koja ste uvijek dobrodošli, bilo da ste student iz nekog drugog kraja ili “padobranac”.

FOTO: Facebook / Klub studenata Istre 'Mate Balota'
FOTO: Facebook / Klub studenata Istre ‘Mate Balota’

Klub studenata Istre ‘Mate Balota’ (Ilica 13)

Klub studenata Istre “Mate Balota”, poznatiji kao “Istarski” postoji preko 50 godina, a osim studenata s područja Istre, okuplja sve željne dobre zabave i ugodne atmosfere. U Istarskom nema čega nema, od kvizova, sportskih turnira, partyja… Nerijetko se organizira i turnir u briškuli i trešeti, a na takva događanja su dobrodošli apsolutno svi.

Prostor je za članove i ostale studente otvoren za druženje radnim danom od 12 do 22h i subotom od 18 do 22h, osim kada ga inspekcija ne zatvori. Ali, na sreću studenata, takvo što nikada ne bude dugog vijeka.

Nema studenta koji u Istarskom nije započeo večer. Često se tamo gledaju tekme, igra stolni nogomet i pikado te se priprema za ludi vikend. No iza kultnog mjesta gdje se okupljaju studenti stoji puno duža priča.

“Povijest kluba seže duboko do dvadesetih godina prošlog stoljeća kada su se u glavnom gradu više manje spontano počeli okupljati prvo istarski radnici, a potom i studenti. Na današnju su lokaciju Istrijani doselili tridesetak godina kasnije.

Nakon Drugog svjetskog rata oko 1950., krenulo je druženje u ovom prostoru. Prvo su tu stariji igrali karte, no kasnije su studenti uzeli glavnu riječ i intenzivnije se počeli okupljati. Mate Balota, istarski književnik po kojem klub nosi ime, je pomogao da ovo mjesto dođe u ruke ljudi iz Istre, odnosno da ga grad Zagreb ustupi na korištenje”, kažu u klubu.

FOTO: Facebook / Klub Dubrovčana
FOTO: Facebook / Klub Dubrovčana

Klub Dubrovčana (Gundulićeva 55)

Svakom studentu iz nekog drugog grada nedostaje njegovo društvo, zvuk dubrovačkog naglaska i priče iz njihova kraja, a upravo je to Grad Zagreb još prije 4 godine omogućio studentima iz Dubrovnika. Cijene pića su najniže u gradu, a interijer svakim danom biva sve bogatijim.

U ovom studentskom klubu čeka vas odlična zabava, nagradne igre, organizirana popodnevna učenja(!), jeftina cuga i još bolje društvo, a ako želite aktivirati mozak, ovdje ćete naići na hrpu društvenih igara, od šaha i tresete, a često se može opustiti i uz pikado.

Najpoznatiji je tradicionalni KENOVA party subotom, pravo osvježenje i odmak od svakodnevnog učenja. Sve pive su tada 10 kuna, a rakije 5. Često ugošćuju razne DJ-eve, “ubojice” svih plesnih podija, majstore prijelaza i dropova, meštre tehnike i lasera; kako god zarotirali, ugodna atmosfera za sve goste, a ostaje se do fajrunta!

FOTO: Facebook / Klub Šibenčana
FOTO: Facebook / Klub Šibenčana

Klub Šibenčana (Baruna Trenka 3)

U Klubu Šibenčana očekuje vas bogati klupski program, a svoje mišljenje i kreativnost možete izraziti na tribinama, umjetničkim izložbama i pjesničkim večerima. Često organiziraju i turnire u trešeti, briškuli i pikadu, a za umjetničke duše i promocije knjiga. Cijene su u studentskom štihu – povoljne i prihvatljive za svakog studenta.

Nude i prave poslastice za ljubitelje filmova i drugačijeg glazbenog programa i koncerata. Za one koji vole natjecanja mogu se uvijek prijaviti na neki od brojnih kvizova, a ako ste željni gledanja tekmi s ljudima “iz svog kraja”, ovo je savršeno mjesto za gledanje važnih utakmica.

Klub Šibenčana otvara se u 18 sati, a ovdje možete uživati u čašiču i šalicu… nečeg sve do 23 sata.


Komentari