‘SRAMOTA ME ZBOG VLASNIKA PASA’: Sugrađanka zgrožena zbog prizora iz novozagrebačkog parka (FOTO)

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

“Komunalci” za pse i nisu tako loša ideja.

Gradonačelnikova “pseća policija” još nije u funkciji, a da je očito nužno potrebna govore nam i prizori iz Sopota. Naime, ljuta sugrađanka Senija sa susjedima je podijelila fotografiju parka prepunog psećih fekalija koje neodgovorni vlasnici ostavljaju susjedima “pod nosom”.

Senija Smailagić/Facebook/Sopot u srcu
Senija Smailagić/Facebook/Sopot u srcu

“Sramota me zbog vlasnika pasa….danas se vraćam s placa i stanem da se odmorim,stavim stvari na klupicu pored moje zgrade i imam sto vidjeti na samo 1m od klupice.”, napisala je Senija. Naravno, ovakvi prizori svakodnevnica su većine zagrebačkih kvartova, a također jedan od razloga zbog kojeg ljudi osuđuju i odgovorne vlasnike četveronožnih prijatelja.

Senija Smailagić/Facebook/Sopot u srcu
Senija Smailagić/Facebook/Sopot u srcu

“To sam doživjela i u Sloboštini, Kustošiji, Trešnjevci, Britancu..idem po stazi i skoro sam stala na pseći drek. Umjesto vlasnika, postala sam alergična na sve životinje i stalno mi je zlo kad ih vidim, a inače volim životinje. Po meni su one za kuću, a zabranila bi im život u stanovima kao da su u kavezu. Nemaju nikakav život!”, radikalno je komentirala Sandra.

Podsjetimo, Grad je pokušao riješiti ovaj problem uvođenjem strožih kazna (do 1000 kn) za onečišćenje površine i slanjem većeg broja komunalnih redara. Niti to nije urodilo plodom jer vlasnici nisu dužni dati isprave komunalnom redaru pa ovaj bez policije ne može ništa.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Zbog toga se uskoro očekuje formiranje DNK baze kućnih ljubimaca koja će olakšati kažnjavanje vlasnika ne poštuju li gradske propise o držanju životinja. Svim čipiranim psima na redovnom godišnjem cijepljenju uzet će se uzorak krvi na temelju kojeg će se moći provjeriti, uzimajući uzorak stolice, tko je vlasnik koji za svojim ljubimcem nije skupio izmet te mu se na kućnu adresu poslati kazna.[/box]

Koliko god pojedincima “pseći komunalci” djelovali smiješno, nadamo se da će ispuniti svoju svrhu i olakšati situaciju sugrađanima kojima ovakvi prizori smetaju, ali i odgovornim vlasnicima njuški koji zbog tuđe nekulture trpe osude okoline.

>>>POČISTI DREK ZA PSOM’: Poruka nesavjesnim vlasnicima s kojom su se svi složili (FOTO)

>>>KOMUNALCI ZA ŽIVOTINJE: Od siječnja stiže ‘pseća policija’, ali i analiza DNK


Komentari