Ecija Ivušić objavila iskrenu ispovijest: ‘Nemojte čitati daljnji tekst, jer je malo depresivan…’

Facebook

Popularna voditeljica Ecija Ivušić je povodom Valentinova na društvenim mrežama objavila ne tako optimističan status koji je zabrinuo fanove.

Iako smo skloni pretpostaviti da poznatim licima s TV ekrana na ljubavnom planu više-manje stalno cvjetaju ruže, iskrena i hrabra objava naše poznate voditeljice priča jednu drugačiju priču.

Ecija Ivušić je za Valentinovo na Instagramu objavila poduži komentar povodom Dana zaljubljenih. Pesimizam koji se može nazrijeti u nekim djelovima njezinog statusa zabrinuo je neke od njezinih pratitelja. No, voditeljica je zaključila ovu svojevrsnu “javnu samoanalizu” zaključkom da treba svaka osoba treba voljeti samu sebe, učiti na vlastitim pogreškama, živjeti život i oprostiti si neke pogreške.

U svome se statusu Ecija i osvrnula na težak život svoje susjede od koje je naučila važnu životnu lekciju, prokomentirala neke osobne slabosti i odlučila u budućnosti više raditi na sebi.

Njezinu iskrenu valentinovsku ispovijest možete pročitati u nastavku.

Kakva su vaša iskustva s osobnim usponima i padovima? Potiču li i vas dani poput Valentinova na ovakva preispitivanja?

Ecija vam poručuje da je je to u redu i da niste sami.

Ljudi sretno vam Valentinovo! Ako vam je to dosta, nemojte čitati daljnji tekst. Jer je malo depresivan. I kompliciran. I toliko dugačak da mi nije stao na jednu sliku, nego se nastavlja na sljedećoj. I da sam u ljubavi i spremam se za Valentinovski dejt, ja ga ne bih čitala. Al ne spremam se. Pa ako si i ti kao ja i čamiš doma u flanel pidzami s Božićnim uzorkom iz hm-a koju svi imaju, pročitaj tekst. Može se desit da ti suck less od ostalih Valentinovskih čestitki i tekstova. Danas sam srela bivšu susjedu vraćajući se s maminog ručka. Meni uvijek draga, sada već starija gospođa, bolno je reagirala na moje pitanje kako ste. Nedavno je izgubila muža, pa me takva reakcija nije iznenadila. Pitala me imam li dečka, vjerojatno uopće nesvjesna postojanja “praznika ljubavi”, koji je eksplodirao svuda danas oko nas. Nakon što sam joj odgovorila, kaže ona- “Ma i bolje. Slušaj me dušo. Nemoj se u životu ni od čega susprezati. Samo živi, samo molim te, živi. ” Malo me zatekla s tom rečenicom. Odgovorila sam joj- “Nemojte biti tužni”. I iako nisam više znala tko je kome u ovoj konverzaciji bio podrška, a tko savjetnik, osjetila sam međusobno razumijevanje. I razmislila o svom životu unatrag godinu dana. Godinu kroz koju se nikada više nisam susprezala, suzdržavala i kontrolirala. Prije svega emocionalno, a to je preduvjet i svim ostalim granicama koje sam si postavila. Ubrzo ti postane jasno da su u pitanju zidovi koje ni sam ne znaš više kako ćeš preskočiti, a kamoli da pustiš nekog drugog da ih preskače umjesto tebe. Naravno, sve je to dio odrastanja i treba ponekad i stati na loptu, a ne je samo šutati o zid, ali što kad više ne znaš sići s lopte, ili još gore ne želiš? Treba osvijestiti gdje smo zapeli. Osobno, uvijek zapnem na samoj sebi. Nikada u životu nisam nikoga krivila za išta što mi se loše događalo u životu osim sebe. A vjerujte mi mogla sam. Ništa si nisam opraštala, a drugima sam opraštala sve. Ne zato sto sam predobra ili glupa, nego jer sam bila tašta. Toliko tašta da sam veličala i vlastite greške. Jer su bile moje. A ja znam najbolje. Nažalost ova igra prestane tek kad pobijediš sam sebe. Jer to je rat sa samim sobom, a nikada s drugom stranom. …….

A post shared by Ecija Ivusic (@ecija_ivusic) on

….. A kako izići kao pobjednik iz tog “rata”? Ljubavlju prema sebi. Ali nesebičnom i lišenom ega. Koja uključuje i oprost samome sebi. A posljedice… oh postojati će. Jer postoji li uopće pobjednik koji iz rata ne nosi ožiljke? Ne postoji. Jer ili to nije niti bio rat ili nikada nisi ni pobijedio. I zato si dopustite zavoljeti se. Ožiljci će vas uvijek podsjećati na ono sto ste prezivjeli, ali s vremenom ce biti sve blijeđi. Na kraju krajeva, nije važno koliko puta smo se porezali, sve dok smo krvarili ljubav, a ne mržnju, osvetu ili zavist. A svi oni ratovi koje smo vodili, neka su iza nas i neka smo izašli kao pobjednici nad samim sobom. Jer prava ljubav ionako nikada nije rat. Pobjednici ili gubitnici ne postoje, ne posežemo za oružjem, niti mašemo bijelom zastavicom. Sigurni smo. Toliko sigurni da masne svezane kose jedemo palačinku s nutellom u krevetu, a on nas gleda s ljubavlju, a ne gađenjem. Ok, lažem. Pet palačinki s nutellom plus bijelom linoladom i preljevom od čokolade. Dragi moji, sretno vam Valentinovo ❤️ #love A post shared by Ecija Ivusic (@ecija_ivusic) on

>>> (VIDEO) Poštuju se i nakon razvoda : Vlado Kalember zapjevao Ani Rucner


Komentari