DOJAVA O BOMBI PREKINULA KONCERT NEDE UKRADEN: ‘Trebamo živjeti kao ljudi, ovo je sramota’!

Foto: Katarina Bukovac

Zbog otkazivanja koncerta bila je ogorčena Neda, ali i njena publika.

Zbog dojave o mogućoj bombi u noći sa subote na nedjelju oko 22:30 sati, nakon samo pola sata koncerta na virskom Trgu svetog Jure pred nešto manje od osam tisuća ljudi, Neda Ukraden povukla se s bendom s pozornice, piše Zadarski.hr. Odmah je osiguran prostor bine, a policijski pirotehničari pretražili su pozornicu. Međutim, bomba ili bilo kakva eksplozivna naprava nije pronađena. Razočarenje u publici je bilo golemo, a najgore je bilo samoj Nedi.

“Ja bih i sada zapjevala. Nisam se uplašila. Sve je to dio lošeg i negativnog političkog folklora. Možda se zbog tenzija koje postoje prostor pozornice mogao ranije provjeriti i osigurati, ali u ovakvim situacijama nikad ne znaš što se može dogoditi. Bilo je tu puno djece”, rekla je za Zadarski nakon koncerta.

Zbog lažne dojave o bombi bio je ogorčen i član Nedinog benda.

“Ovako se ne voli Domovina! Ja sam dragovoljac Domovinskog rata i za ovo se nisam borio. Trebamo živjeti kao ljudi, a ne ovako … Sramota!”, rekao je.

Načelnik Općine Vir Kristijan Kapović smatra da dojava o bombi ima lokalnu, političku pozadinu.

“Neda je kod nas pjevala i dosada, ovo je treća uzastopna godina što nastupa u Viru, pa mislim da ovo nema veze s izvođačem. Po mom bi mišljenju do dojave došlo i da je pjevao Neno Bela, Prljavo kazalište n ili netko treći. Cilj je bio prekinuti Virsko ljeto kao projekt.”


Komentari