A Milan nije roditelj? Licemjeri hrvatske estrade digli se na noge jer je Severina majka

Postavlja se pitanje zbog čega naše ženske zvijezde misle da odnos sina i oca nije bitan?

Nakon što je u hrvatskoj javnosti odjeknula vijest o “Severininim suzama” jer je sutkinja Verica Nikić na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu donijela je privremenu mjeru prema kojoj će petogodišnji Aleksandar, sin Severine i Milana Popovića, živjeti jedan tjedan s majkom, a jedan s ocem. Mali Aleksandar će tako dane s ocem provoditi u Zagrebu, a Popović u hrvatskoj metropoli gradi i kuću, kako je otkrio Indexu.

Vrlo brzo se digao i ženski dio hrvatske estrade pružajući podršku Severini jer su i “naše poznate žene majke”. ‘Cure, podržimo zajedno našu Severinu, ne možemo dopustiti da nas razdvajaju, pa kako bi nama bilo da ovo prolazimo’, ‘Samo je jedna majka i samo je jedan odnos majke i sina’, ‘Draga ženo samo hrabro, čuvaj, ne daj miša malog kojeg si nosila u sebi, čije je srce kucalo zajedno s tvojim’ samo su neke od poruka uz hashtag #ijasammajka.

Postavlja se pitanje zbog čega naše ženske zvijezde misle da odnos sina i oca nije bitan? Zbog čega dijete ne bi trebalo provoditi podjednako vrijeme s ocem kao i s majkom i zbog čega je uloga oca u djetetovom životu zanemariva?

” Vrijeme s djetetom se dijeli napola, s tim da majka može nazvati i posjetiti dijete kada god to poželi. Jučer ga je zvala tri puta. Digla se neviđena, smišljena medijska hajka na mene zbog činjenice da želim ravnopravno roditeljstvo i zato što želim provoditi vrijeme sa svojim sinom.” kazao je Popović za Index.

Dok je na zapadu ravnopravno roditeljstvo normalno, našim slavnim damama – nije

Milan Popović ima puno pravo na potraživanje ravnopravnog roditeljstva, isto kao što su žene imale potpuno pravo na borbu za ravnopravnost spolova. Ako naše slavne žene smatraju da dijete i majka ne bi trebali biti razdvojeni, odnosno da otac ne bi trebao u roditeljstvu imati jednaka prava kao i majka, onda neka se odreknu svih blagodati koje im je priskrbila emancipacija.

I danas, u 21. stoljeću prisutno je razmišljanje da se žena treba brinuti samo o kući i djeci, a uspješne poslovne žene još uvijek se bore protiv ovakvih stereotipa. Nažalost, kampanje poput ove koju vode Severinine prijateljice i kolegice nedvosmisleno daju vjetar u leđa ovakvim stavovima.

[box type=”warning” align=”” class=”” width=””]S druge strane, poprilično su i licemjerne jer ova ekipa zasigurno ne misli da je žena samo za kuću i majčinstvo, ako je suditi prema njihovim poslovima i stilu života. No, uvjerene su da je djetetu mjesto samo uz majku jer zbog čega bi muškarac imao pravo na provođenje jednakog vremena sa svojim sinom? Dajmo ženama sva prava, no muškarcu oduzmimo pravo na ravnopravno roditeljstvo, vrišti iz kampanje slavnih Hrvatica.[/box]

Pa dok su na zapadu ravnopravna roditeljstva sasvim uobičajena pojava, razmišljanje naših slavnih dama Hrvatsku vraća nekoliko koraka unatrag – u vrijeme kada je sva briga o djetetu bila isključivo na majci, a djeca su odrastala bez očevog zagrljaja.

Za razliku od Severininih kolegica, većina nas bi ipak nastavila živjeti u 21. stoljeću, u vremenu kada očevi sa sinovima odlaze na utakmice i razgovaraju o prvim ljubavima, a žena se uz majčinstvo može pohvaliti i poslovnim uspjehom.

#IMilanPopovićjeotac

 


Komentari