Prometni problemi Kajzerice: Pristup savskom nasipu

Gorući problemi na Kajzerici s kojima se građanska udruga suočava već mjesecima.

Potaknuti prometnim problema na Kajzerici, građanska udruga Zakaj? Za Kajzericu potaknuta problemima koji već godinama ne nailaze na rješenje poslala je dopis Gradskom ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet i medijima. Ovaj put osvrsnuli su se na problem pristupa savskom nasipu.

stube3

Njihovo pismo prenosimo u cijelosti:

“Poštovani,

Kajzerica je naselje koje je svojim većim dijelom naslonjeno na savski nasip. Svakodnevno se po nasipu šeće na stotine stanovnika ali se na žalost nasipu može priči samo na tri mjesta. Ispod željezničkog mosta, kod IV. Južne obale i na zavoju Cimermanove ulice.

Na ostalim su mjestima, a takvih je gotovo desetak, stanovnici napravili utabane poljske stazice kako bi se strmim zemljanim nasipom mogli popeti i sići s nasipa. Za suhoga vremena to je još i moguće, no kada padne kiša nasipu se ni na koji način na tim mjestima može prići.

Smatramo da se na još barem tri mjesta prema nasipu mora napraviti koje stubište (poput onog na križanju s IV. Južnom obalom). Isto tako, u doglednoj se budućnosti može razmišljati da se po cijeloj dužini nasipa može napraviti kaskadna šetnica s odmorištima, klupama i stubištima a primjera za to može se naći u svim velikim europskim i svjetskim metropolama.

U nadi smo da ćete do konačnog uređenja nasipa za početak izgraditi barem još nekoliko stubišta te iscrtati i označiti pješačke staze na Cimermanovoj (uz postavljanje katadioptera za noćno označavanje zebri) te postaviti još nekoliko uspornika na toj ulici.

S poštovanjem

Građanska udruga

Zakaj? Za Kajzericu!” stoji u dopisu građanske udruge.

>>> Stanovnici Kajzerice traže sanaciju Savskog mosta: ‘Pitanje je trenutka kada se na tom mjestu može dogoditi tragedija’

>>> Građanska udruga ponovno upozorava gradske vlasti na gorući problem na Kajzerici

>>> Ogroman problem u kvartu Kajzerica: Kružni tok Remetinečka-Riječka


Komentari