Potajno snimali kandidatkinje ‘Života na vagi’ kako jedu pa ih osramotili pred tisućama

FOTO: Facebook/ Život na vagi

Glad za klikovima ponekad je jača od dobrog ukusa, ali i svih novinarskih načela.

RTL-ova emisija “Život na vagi” bliži se kraju, finalisti su poznati, a neki su posebno prirasli srcu gledateljima. Jedna od njih je Gabi, mlada djevojka koja si je ulaskom u šou doslovno spasila život, druga je Ana koja je pokazala volju kakvu malo tko ima.

Dvije žene koje je spojila borba protiv debljine nastavile su se družiti i nakon ispadanja iz šoa, a nakon 72 dana strogog režima, rada s nutricionistima i mukotrpnih treninga, cure su se počastile ćevapima. Netko je, pak, odlučio da je to nedopustivo, snimio ih, a poznati portal snimku je objavio s opisom: “Jojo efekt! Gabi i Ana izašle iz showa Život na vagi i navalile na ćevape!”.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Pitanje se nameće samo od sebe, da su na snimci dvije mršave djevojke, bi li i tada u opisu stajalo da su “navalile” na ćevape? Ili bi ih se slavilo jer eto jedu čak i ćevape, ali uspjevaju održati vitku liniju? Uostalom, bi li uopće nekome palo na pamet potajno snimati mršave djevojke dok jedu i to s ciljem da ih se posrami? Ili je to samo okej jer se radi “debeljucama”?

Zar ne vidite koliki utjecaj imate na mlade?

Nije okej nikad! Tko god je svjesno odlučio da je ova snimka prikladna za objavljivanje, očito, nije svjestan koliko se mladih djevojaka bori s poremećajima u prehrani jer misle da nisu dovoljno dobre, jer vjeruju da nisu vrijedne ljubavi zbog viška kilograma. Ne razumiju očito ni koliko mladih djevojaka se srami jesti u javnosti jer se boje da će ih netko osuđivati, pogotovo ako nisu mršave. Upravo ovakve objave vode to toga da se ljudska bića srame jesti, a bez toga nitko od nas ne može preživjeti.

Još gore je što s jedne strane slave Luciju Lugomer, koja naravno nije debela, ona je plus size jer ju krasi uzak struk i lijepo, standarno model lice. Kakvu to poruku šalje? Obline i višak kilograma prihvatljivi su samo ako imate lijepo, simetrično lice? Nemojte krivo shvatiti, ovo nije “pljuvanje” po Luciji, baš naprotiv, drago nam je da ona voli sebe, ali zar nismo svi mi zaslužili biti zadovoljni u svojem tijelu, ma kakvo ono bilo? Zar nismo svi vrijedni toga da možemo pojesti ćevape bez da nas netko snima i sramoti pred 1.232.714 ljudi, koliko ovaj portal ima pratitelja na Fejsu?

Čak i čitatelji su ovo osudili

Iako je cilj ove snimke bio skupiti što više klikova, nisu svi klikovi dobri, malo je reći da su čitatelji osudili ovakav postupak portala.

“Neka su i opet će.. Ljudi moji pa neki se u korizmi odreknu alkohola pa se prvi dan kad završi ubiju od alkohola… Pustite cure da guštaju, shvatile su šta im kile donose, vjerujem da će nastaviti s naučenim, a da će nekad i pogriješiti… Fala bogu to je sve za ljude.. Cure sretno”, napisao je jedan komentator.

“Koji ste vi bezobraznici jadni…sta vas boli briga sta rade sa svojim zivotom. Baš me zanima koliko seronja koji ih je snimio ima kila i padne li kad ničice pred ćevapima! Fuj jadnici!”, bio je oštar drugi komentator.

“Nadam se da su jele i luk a nakon toga puhnule u lice onom tko ih je snimao”, nadovezao se treći.

Naravno bilo je i onih s gadnim komentarima na račun Gabi i Ane, al valjda nam je već svim jasno da takvi samo liječe vlastite komplekse skrivajući se iza tipkovnice i internetske veze.

I cure su se oglasile

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Čini se da ovakvo lešinarenje nije pogodilo nijednu od njih i nadamo se nijednoj mladoj ženi nije utuvilo u glavu da se moraju sramiti kada žele pojesti ćevape, pizzu ili nešto treće. Kada radimo ovaj posao jednostavno moramo imati na umu da utječemo na stvaranje javnog mišljenja, ponekad i oblikujemo mlade umove, a ovakim objavama, mi mediji šaljemo krive i štetne poruke.

>>>‘Život na vagi’: Pomoć pretilima ili iskorištavanje tuđe bolesti za povećanje gledanosti?

>>> Najokrutnija TV emisija koja iza sebe ostavlja ozbiljne zdravstvene posljedice


Komentari