Planule karte: INmusic prvi put u pretprodaji rasprodao festivalske ulaznice

inmusicfestival.com / Julien Duval

Dvanaesto izdanje INmusic festivala, koji će se održati od 19. do 21. lipnja na zagrebačkom Jarunu, rasprodano tjedan dana prije početka festivala, izvijestili su u utorak organizatori festivala.

Kontinuirani rast kvalitete programa i sadržaja, raskošan line-up, brojna priznanja medija, lokacij i pristupačnost cijene ulaznica neki su od čimbenika koji su utjecali da više nema festivalskih ulaznica u pretprodaji za INmusic, poručili su organizatori u priopćenju.

“Publika je prepoznala i nagradila trud i kvalitetu INmusic festivala, a to su učinili i brojni svjetski mediji, među kojima se posebno ističe priznanje velikog New Musical Expressa koji je INmusic uvrstio među dvanaest najpopularnijih festivala na svijetu, uz bok velikom Glastonburyu i Coachelli”, stoji u priopćenju.

Organizatori dodaju da će i festivalski kamp u trajanju od sedam dana uskoro biti rasprodan, pri čemu oko 95 posto kampa čine inozemni posjetitelji iz 60 zemalja svijeta, što u vrijeme održavanja INmusica donosi izvrsne turističke rezultate.

“Samo u festivalskom kampu očekuje se između 12.000 i 15.000 noćenja, dok je trenutno, po podacima s najrelevantnije stranice za rezervaciju smještaja Booking.com, u vrijeme INmusica rezervirano 75 posto smještajnih jedinica u Zagrebu”, kazali su.

Procjenjuju da će u Zagrebu biti ostvareno više od 87.000 noćenja uz prosječnu dnevnu potrošnju od 100 eura po osobi, što bi iznosilo oko 8,7 milijuna generiranog turističkog prihoda. INmusic festival, poručuju organizatori, osnažuje turističke rezultate kontinentalne Hrvatske u predsezoni, što su neki od ključnih ciljeva hrvatskog turizma, a to potvrđuje da je INmusic jedna od najznačajnijih kulturno-turističkih manifestacija u Hrvatskoj.

Na INmusic festivalu #12 nastupit će poznata glazbena imena kao što su Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michael Kiwanuka, Flogging Molly, Darko Rundek, Slaves, Repetitor, Orchestra Baobab, Booka Shade, Danko Jones, Public Service Broadcasting i dr.


Komentari