ZAGREBAČKI KLUB DISKRIMINIRA: ‘Zabranili su nam ulazak jer smo nedovoljno dro*aste’

Ilustracija, FOTO: MRM WALLPAPER

Primili smo poruku čitateljice koja je imala zanimljivo iskustvo sa zaštitarima.

Ona i dvije prijteljice dobile su odbijenicu u poznatom zagrebačkom klubu samo zato što su bile preobučene.

Cijela priča ispred ulaza krenula je tako da su tri djevojke pokušale ući u poznati klub, ali zaštitar ih je odmjerio i tražio osobne. Jedna od djevojaka nije ju imala, ali ostale dvije jesu.

“Pokušala sam izvući situaciju, imala sam osobnu i pitala zar vam ona izgleda mlađe od mene, a ja imam 21”, kazala je Kristina i nadodala kako je on ponudio zaista neočekivan odgovor.

“Zaštitar je kroz smijeh rekao mogu vam dovest curu koja izgleda kao da ima 25, a ima 17″, prepričava nam začuđena djevojka.

“Preobučene smo,  pa ne možemo ući”

Sve tri djevojke imale su traperice i košulje te smatraju kako su ovdje bile diskrimirane, a to potvrđuje i njegovo da u klubu ima 17-godišnjakinja (dakle nije stvar osobne)  i daljnji tijek razgovora.

“Mogli ste odmah reći da je stvar do odijevanja, nismo dro*ljaste k’o neke pa ne možemo ući”, oštro je odgovorila Kristina zaštitaru, a on se počeo smijati i objašnjavati kako ne smije puštati bez dokumenata.

Ponukane njegovim riječima djevojke i naše novinarke razgledale su galeriju u poznatom klubu i vidjele zašto nisu ušle. Naime, gotovo sve djevojke imale su duboke proreze i haljine koje jedva prekrivaju stražnjice. Teško je reći jesu li maloljetne ili punoljetne zbog količine šminke. Tako da su njih tri uistinu bile preobučene, ali i prejednostavno našminkane. Kao svaki klub bira svoje poslovanje i dress code nismo htjeli navesti ime ovog. Ali nije on jedini…

Nema bez štikli

U nekoliko poznatih zagrebačkih klubova događale su se slične situacije.

“Jedne prilike nisam mogla ući u klub samo zato što na nogama nemam štikle“, kazala nam je Mija i nadodala kako to smatra totalnim apsurdom, dok je Barbara doživjela jednu još više čudnu situaciju.

“S grupom prijatelja izašla sam u klub na Savi, a zaštitar je pustio baš sve cure, a dečke zatražio osobne i rekao da ne mogu ući jer nemaju 25 godina”, kazala je Barbara i rekla kako je očita namjera tog kluba da stariji tipovi maloljetnicama plaćaju cuge.

“Nikada neću zaboraviti kad su me sestra i frendica odvukle na cajke i zaštitar me tražio osobnu, a njih nije”, kazala je Ana i dodala kako je to samo zato što je imala “starke” i bila jednostavno obučena  dok su ostale cure bile u minicama i ogromnim štiklama.

Diskriminirajućih pogleda i ponašanja je uvijek bilo i uvijek će biti, ali klubovi koji osuđuju nekoga i nameću mu kako treba izgledati uistinu su jadni. Još je gora činjenica što puštaju maloljetne djevojke bez pregledavanja osobnih.


Komentari