(VIDEO) Prophets of Rage i House of Pain odsvirali eksplozivan koncert na prepunoj Šalati

Zagreb.info

Adrenalin, uzbuđenje i masa ushićenih obožavatelja.

Skoro pa 5.000 ljudi u ponedjeljak je na stadionu Šalata na koncertu banda Prophets of Rage disalo, skakalo i pjevalo kao jedan. Atmosfera koju su svojim nastupom potaknuli Prophetsi, dodatno je bila uzburkana činjenicom da su koncert pohodili ponajviše pripadnici generacije koja je svoj glazbeni pubertet proživljavala 90-ih godina.
Ovaj super bend stastavljen je od kreme hip hop / rap metal sastava iz tog vremena. Rage Against The Machine (Tom Morello, Tim Commerford i Brad Wil, bez legendarnog vokala Zack de la Rocha), Chuck D i DJ Lord iz Public Enemyja i B-Real iz Cypress Hilla, u 90 minuta neprekidne i eksplozivne svirke servirali su publici sve bitnije hitove sva tri benda, s naglaskom na interpretar Rage Against The Machinea.

Koncert su otvorili uzdignutih šaka uz Public Enemyjev „Prophets of Rage“, a zatvorili s House of Painovim hitom „Jump Around“ i to s gostom na bini – Everlastom.

19576470_10208729635189501_325898690_o

Između toga redale su se „Testify“, „Guerilla Radio“, „Unfuck The World“,“Know Your Enemy“, „Bullet In The Head“ i naravno, nezaobilazan „Killing In The Name“.

Zagreb.info
Zagreb.info

Šalata je poskakivala

Atmosfera na stadionu bila je nevjerojatna od prve do zadnje sekunde njihovog nastupa. Šalata je poskakivala u svakom svom centimetru, nije bilo osobe koja nije imala dignute ruke ili šake (zaštitni simbol Prophetsa), a tijekom čitavog koncerta zrakom su letjele čaše piva koje su padale po uzavrelim i od uzbuđenja ekstatičnim fanovima. Nikome nije smetalo, dapače. To je onaj trenutak kada te glazba i atmosefera u potpunosti obuzme, a takvih je jučer bilo pregršt.

prophets1

Predgrupe koncerta bili su Skindred, Black Peaks i jednako legendarni House Of Pain, a svakako najemotivniji dio koncerta bio je kada je publika u jednom trenutku samoinicijativno krenula skandirati ime nedavno i prerano preminulog Chris Cornella, jednog od definitivno najboljih rock vokala današnjice, na što je Tom Morello (koji je s Chrisom svirao u još jednom odličnom super bendu Audioslave), kao posvetu Cornellu, odsvirao instrumentalni dio Audioslavevove pjesme „Like A Stone“.

Ulogu vokala prepustio je publici koja je u jedan glas odpjevala čitavu stvar. Jer tko bi realno mogao ovu stvar otpjevati imalo na sličnoj razini vokalne virtuoznosti kao Chris?
Svaka pohvala agenciji Los Angeles, Zagreb je žedan odličnih koncerta. We want more.

Dio atmosfere pogledajte u videu:

 


Komentari