Pad najmoćnijih Todorićevih žena

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Žene, kao što je i dokazano, do vrha kompanije dolaze češće od svojih muških kolega ako su krenule praktički od dna kompanije, nego izvan nje. U poslovnom svijetu podrazumijeva se i cijeni lojanost.

U ponedjeljak ujutro pred rezidenciju obitelji Todorić, Kulmerove Dvore stiglo je nekoliko policijskih vozila. MUP je priopćio da zajedničku akciju provode policija, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu i sektor Ministarstva financija specijaliziranih za otkrivanje poreznih prijevara, tzv. porezni Uskok. I dok u ovim trenucima, kako javlja jedna televizijska kuća, oko 300 policajaca pretražuje više od 60 lokacija, a policija je navodno u domu nekadašnje članice Uprave Agrokora Piruške Canjuge kao i izvršne potpredsjednice Agrokora, Ljerke Puljić. Prisjetimo se najmoćnijih žena Agrokora.

Jedna od najmoćnijih žena hrvatskog biznisa je Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica Agrokora. Spomenimo i kako je 10 godina za redom birana za najmoćniju ženu hrvatskog biznisa prema listi 300 najmoćnijih žena poslovnog tjednika Lider. Puljić je s pozicije direktorice marketinga napredovala na mjesto direktorice Leda, a daljnji put bio je logičan i strelovit do samog vrha.

Žene, kao što je i dokazano, do vrha kompanije dolaze češće od svojih muških kolega ako su krenule praktički od dna kompanije, nego izvan nje. U poslovnom svijetu podrazumijeva se i cijeni lojalnost.

Stoga se valja prisjetiti i nekadašnje članice Uprave Agrokora, Piruške Canjuga. Nedavno je preko svog odvjetnika Ante Nobila  poručila je kako od 2013. do 2015. nije bila na poslu jer je ”2013. bila na bolovanju zbog čuvanja trudnoće, a tijekom 2014. na porodiljskom dopustu”.

Canjuga je s diplomom Agronomskog fakulteta i kao supruga tada jednog od najistaknutijih HDZ-ovaca Zlatka Canjuge,  pristigla je u koncern Agrokor. Članicom Uprave koncerna postaje 1998. godine, a izvanrednu upravu na čelu s Antom Ramljakom dočekala je na poziciji izvršne potpredsjednice za poslovanje i poslovni razvoj.

Često su je mediji titulirali drugom najmoćnijom ženom Agrokora, uz bok Ljerke Puljić, nekadašnje starije potpredsjednice tvrtke Agrokor. Piruška Canjuga pod svojim djelokrugom rada imala je Agrokorova zemljišta i nekretnine.

Dolaskom Ante Ramljaka u Agrokor Canjuga je, kao i većin Todorićevih menadžera, napustila tvrtku. Prema dostupnim podacima Piruška Canjuga trenutno nema funkciju, vlasništvo ili suvlasništvo ni u jednoj privatnoj tvrtki, piše dnevno.hr.


Komentari