OVO SU ULTIMATIVNI LIJEKOVI ZA MAMURLUK: Zaprepastit ćete se kada vidite koji je najdjelotvorniji!

Wikitricks.com

Malo smo istražili i složili popis najefikasnijih lijekova protiv mamurluka.

Najluđa noć u godini je za nama, a dobar dio ljudi vjerojatno se niti ne sjeća što se sve događalo protekle večeri. Uzrok tomu je, naravno, alkohol, a posljedice konzumacije vas vjerojatno muče otkako ste progledali. Vrtoglavica, glavobolja, mučnine i onaj najneugodniji osjećaj pulsiranja u glavi maltretirat će vas gotovo cijeli dan. No, malo smo istražili i pronašli nekoliko efikasnih načina kako pobijediti mamurluk i preživjeti ovaj dan barem donekle bistrog uma.

Piti puno vode

Vjerojatno ste se probudili s osjećajem kao da ste pojeli pijesak ili kao da vam grlo nije vidjelo tekućine 3 dana, stoga, odmah krenite s hidratizacijom vašeg tijela. No, nemojte odmah sasuti dvije litre vode u vaš organizam jer će vam i od toga pozliti. Od same vode vam vjerojatno neće odmah biti lakše, ali ćete se polako oporavljati i do popodne biti kao novi.

Kava može puno pomoći

Kava, ali ona prava, crna ili dvostruki espresso mogu vam pomoći, ali samo ako uz kavu pijete i vode. Kofein će vas malo trgnuti, ali važno je ne popiti je puno jer i ona sama može izazvati glavobolje.

Ne zaboravite jesti!

Većina nakon turbulentne, alkoholom obilježene, večeri ne može niti pogledati hranu, a upravo je to ono što vašem organizmu treba. Krenite ujutro lagano s krekerima ili dvopecima, napravite si juhu (čak i ona iz vrećice je dobra) ili pojedite šarolik obrok sastavljen od mesa i povrća.

Lijek protiv glavobolje

Naravno, pokušajte s bilo kojim lijekom protiv glavobolje, ali on ima trenutni učinak i ne garantira da vam se nakon sat dva mučnine neće vratiti.

Vitamini

Ovo bi za vaše tijelo bilo idealno. U kući vjerojatno imate koji limun, naranču, bananu ili jabuku, pa kombinirajte malo s tim voćkama. U slučaju da ste tip kojemu je lakše progutati kapsulu slobodno navalite po svemu što posjedujete, vaše tijelo je ionako dosta uništeno od jučerašnje noći pa vam neće zamjeriti ako malo pretjerate.

Tjelovježba

Znamo, znamo, vjerojatno bi jedna od stotinu osoba pokušala s ovim lijekom, ali vjerovali ili ne, ovaj lijek je isprobano najdjelotvorniji i djeluje gotovo svaki puta. Bilo da sjednete na bicikl i odvozite par krugova oko Jaruna, odradite par kilometara trčeći po nasipu, Maksimiru, Bundeku ili gdje vam je već milo, a možete se uputiti i pješke na Sljeme. Pokušajte s ovim stvarno djeluje, važno je samo nadisati se svježeg zraka i oznojiti se. Naravno, ne zaboravite ponijeti vodu.

Uposlite se nečime

Premda vam se čini kako trenutno ni tenisicu ne biste znali svezati, u krivu ste, vaš mozak samo treba lagani “kick” i ubrzo će se vratiti u normalno stanje. Ne morate sada orati i kopati, ali pronađite nešto čime biste mogli upregnuti moždane vijuge.

Ponovno na spavanje

Svatko tko ima prilike, neka pokuša, nakon onog mučnog prvog buđenja i teturavog odlaska do toaleta, vratiti se u krevet i odraditi drugu rundu spavanja. Nakon drugog buđenja, navodno je sve lakše.

>>> NEŠTO MORATE ZNATI O NOVOJ GODINI: Znamo nešto zbog čega biste ovu noć mogli pamtiti zauvijek (FOTO)


Komentari