Osumnjičeni za smrt sestara Filipović izašao je iz pritvora

Nel Pavletic/PIXSELL

Robert Žaja navodno je policiji priznao da je 15. prosinca 2006. skrivio prometnu nesreću.

Robert Žaja iz Mavrinaca pokraj Čavala, osumnjičen da je izazvao tešku prometnu nesreću u kojoj su poginule sestre Filipović, 22-godišnja Višnja i 18-godišnja Gordana, u utorak prije podne izašao je iz istražnog zatvora gdje je proveo dva mjeseca, piše Novi list.

Podsjetimo, osumnjičeni je uhićen točno na dan obilježavanja desetogodišnjice pogibije sestara.

Sestre su poginule 15. prosinca 2006. godine kada su s tri mladića iz Rijeke autocestom krenule za Zagreb. Za upravljačem Toyote Yaris bila je starija sestra Višnja. Kod Inine benzinske postaje u Čavlima, izbjegavajući frontalni sudar s nailazećim vozilom koje je jurilo suprotnim smjerom u njezinoj traci, Yaris se prevrnuo.

Pri prevrtanju Višnja je poginula, a mlađa sestra Gordana je dan kasnije podlegla teškim ozljedama. Mladići koji su bili s njima su imali sreće, preživjeli su. Izvješća policije govorila su da je nesreću prouzročio vozač tamnoplavog Renault Clija, koji je pobjegao s mjesta nesreće.

Robert Žaja navodno je policiji priznao da je 15. prosinca 2006. skrivio prometnu nesreću u kojoj su poginule sestre Višnja i Gordana Filipović. No,  pred sucem istrage Županijskog suda u Rijeci branio se šutnjom.

Nakon što ga je tužiteljica Nina Vičević ispitala, osumnjičeni Žaja je priveden u istražni centar Županijskog suda. Istražni zatvor određen mu je zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka prikrivanjem i uništavanjem tragova i dokaza te utjecaja na svjedoke.

U protekla dva mjeseca tužiteljstvo je uspjelo ispitati sve predložene svjedoke, a njih je bilo dvadesetak. Za daljnji tijek postupka očekuju se rezultati kombiniranog prometno-sudskog vještačenja, a potom podizanje optužnice protiv Roberta Žaje.


Komentari