Odličan program i vrhunska zabava u Vinylu

FOTO: Press
PROGRAM
20. – 27. studeni 2017.

PONEDJELJKOM | od 18h

#vinyli

Gospodari uspomena
prodajna izložba ploča

Svakog ponedjeljka u isto vrijeme i na istome mjestu. Goran Bakić, izdvoja iz svoje bogate kolekcije ploča, rariteteploče s orginalnim potpisima i gomilu memorabilija za sladokusce.

Na prodajnoj izložbi ploča pronađite i ono što niste znali da tražite!

PONEDJELJAK 20.11. | 19h

#knjige_knjige

Vlado Simicich Vava:
‘Canzoni d’una volta’

Vlado Simcich Vava (1964.) je riječki rock muzičar, aktivan na sceni preko trideset godina. Iza sebe ima albume s grupama LauferEn FaceMoneBlagdan BandHarbour CycloneTuristi, kao i samostalne uratke.
Utemeljitelj je neformalne književne skupine Ri Lit koja djeluje od 2012. godine kroz nastupe i zajedničke zbirke.
Dosad je objavio zbirku priča ‘Odstranjivač ljubavi’ (ICR, 2012.), te roman ‘Srce od gume’ (VBZ, 2014.).Vava u Vinyl dolazi predstaviti svoje novo izdanje naslovljeno ‘Canzoni d’una volta’, a razgovor s njim i urednikom Milanom Zagorcem voditi će Anđelo Jurkas.

‘Od trenutka kada je Orao sletio u More tišine, preko prve velike riječke nogometne ofanzive, one davne, još sedamdesetih, riječkih rokerskih ludih i nezaboravnih osamdesetih i zbunjujućih devedesetih, do prorečene budućnosti kada će propasti civilizacija utemeljena na društvenim mrežama zbog neznanog elektromagnetskog udara iz svemira… Vava je ispripovijedao priču u dvadesetšest slika – plus četiri bonus dodatka izvan autobiografskog koncepta – ikoničkih dvadesetšest momenata koji su iskoračili iz povijesti i postali – pripovijest. Upravo kao što je Kamovljeva Katastrofa najavila novu generaciju i pripadajuće novo vrijeme, naravno, uz prigodno zapijanje zarađene odštete, Vavin je prevrnuti autobus s povratka s neke od gaža sažeo spleen generacije čiju smo ‘zgnječenu’, pomalo melankoličnu, ali upravo stogu pravu, autentičnu riječku sliku napokon dobili u svojoj punoj razlučivosti…Trideset vrsnih, punokrvnih pripovjedaka u kojima je Vava ispričao kako se fermentirao, a zatim i ukiselio njegov osobni rokenrol. Ili mu je, da ne budemo tako malodušni, ostao zauvijek lebdjeti u svemiru poput majora Toma, pokušavajući dozvati ground control?’ 
(Milan Zagorac)

Ulaz je slobodan, a knjige ćete moći kupiti po promotivnoj cijeni

UTORAK 21.11. | 19h

#knjige_knjige

‘Što je pisac htio reći’
Irena Matijašević

Jesen je pravi trenutak da s autoricom Irenom Matijašević porazgovaramo o romanu ‘Kao kiša’.

Učinit će to Patricija Horvat, koja će istražiti kako je autorica u ovom romanu suprotstavila dva svijeta – racionalni i digitalni s kaotičnim i astralnim – i kako je u tom procesu prošla ljubav, autoričina centralna tema.

Ulaz je slobodan

SRIJEDA 22.11. | 20h30

#free_jazz

Peek 3

Peek 3 autorski je sastav koji istražuje zvukove unutar jazza i
slobodne improvizacije. Nakon turneje po Kini, u Vinyl dolazi u postavi:Pavle Jovanović – gitara
Ivar Roban Križić – kontrabas
Borko Rupena – bubnjevi

Njihov prvi album ‘Fragments’ pravo malo je jazz remek djelo na domaćoj suvremenoj jazz sceni. Glazba koju stvaraju improvizirana je pod utjecajem free jazzafree bopafunka i punka, a najbolje je opisuje kratki tekst Davora Hrvoja:

‘Uistinu, oni se igraju, ali to su kreativne igrice koje rezultiraju uzbudljivim umjetničkim djelima. Pritom prefiks free, a njihova glazba to jest, ne bi ju trebao ovijati velom nove tajne, pokolebati one manje zahtjevne slušatelje. Naime, i kad su totalno free, PEEK 3 su prijemčivi, izazovni, provokativni, silno energični ali i nježni, ludo se zabavljaju, poigravaju free jazzom ali i funkom i punkom pozivajući slušatelje da uživaju s njima. Svaki je fragment, svaka skladba, drukčiji, svaki vas kresne u bradu, izbaci iz fotelje, ne dozvoljava vam da se uljuljkate, diže vas i hrani novom unutrašnjom energijom.’

ČETVRTAK 23.11. | 20h30

#neo_soul

Soul Stash

Soul Stash relativno je novi sastav na zagrebačkoj glazbenoj sceni ali već od prvog koncerta privlače pažnju svojim neo soul perjem. Sviraju pomno birani repertoar preuzet iz soulajazzar’n’b-a i heavy metala, a način na koji pristupaju istima daleko je od očekivanoga.

Dođite i poslušajte kako zvuče njihove seksualno naelektrizirane harmonije i njihovi milozvučni gruvovi.

Gruvaju:

Melanie Malike Acorlor – vokal
Danijel Kadijević – bubanj
Viktor Slamnig – bas
Vid Hribar – klavijatura

PETAK 24.11. | od 22h

#vinyl_weekend

Roller Boogie
by DJ hrwoE

Fasciniran svime što nosi ‘street art’ nazivnik, hrwoE je rano zavolio umjetnost crtanja graffita, b-boying, hip-hop, breakbeat i funk zvuk. Svoje kreativne afinitete izražava kroz vizualnu umjetnost kao dizajner i glazbeno kao DJ.

Uz imperativ gužve na plesnom podiju, hrwoE publiku osvaja specifičnim stilom koji je morfična fuzija gotovo svih house podžanrova (jackin, chicago, detroit, deep…), disconu-discohip-hopbreakssoul i funk zvukova.

SUBOTA 25.11. | od 22h

#vinyl_weekend

Wicked Selections
with DJ Tabu

Naš resident DJ Tabu (keeper of the groove) predstavlja Wicked Selections (disco, nudisco, soulful, boogie, soul, balearic, funk, etc…)

PONEDJELJAK 27.11. | 20h30

#vinyl_hub

Živa voda:
‘Treći svijet’ revisited

Živa voda je koncept suradnje glazbenika i umjetnika sa različitih dijelova hrvatske scene.
Zajedno okupljeni, svaki put u sklopu drugačije teme ili koncepta, improviziraju unutar zadanih parametara.Živa voda u Vinylu teče svakog zadnjeg utorka u mjesecu, a ovog puta bend će koristiti glazbu sa Haustorovog famoznog albuma ‘Treći svijet’, kao pogon za improvizaciju i spontanu kompoziciju.

S obzirom da je re-interpretacija ‘Trećeg svijeta’ izazvala golem interes ne samo publike nego i protagonista orginalnog albuma (!), pomičemo termin izvedbe na ponedjeljak 27.11. kako bi nam se svi mogli pridužiti. Što na sceni, što ispred nje!

Bend:

Maja Rivić – vokal, cowbell, elegantnost
Nenad kovačić – vokal, udaraljke, perkusije, psihodelija
Leo beslać – vokal, bas, flauta, teatralnost
Mak Murtić – saksofon, cowbell, vježbanje
Luka Čapeta – gitara, traganje tonalnog centra

USKORO:
LOVER IS DIM, FIRE IN CAIRO, JUSTIN’S  JOHNSON,
VOLAND LE MAT, IVAN ŠKRABE, ZAGREB BALKAN JAZZ BAND,
ZVONIMIR VARGA / CURA & DEČKO…
#stand_up
Večer otvorenog mikrofona
12. prosinac – 20h30


Komentari