HDS ZAMP partner Festivala dječjeg glazbenog stvaralaštva

HDS

DS ZAMP partner je ovogodišnjeg, drugog po redu, Festivala dječje glazbenog stvaralaštva koji će se 12. i 13. svibnja održati u dvorani Gorgona Muzeja za suvremenu umjetnost u Zagrebu.

Na festivalu se natječu čak 23 osnovne škole iz cijele Hrvatske, a gotovo 600 djece (!) predstavit će svoje talente koje vrijedno razvijaju na nastavi glazbene kulture, tako i u slobodno vrijeme u izvannastavnim glazbenim aktivnostima. Talenti se odnose na glazbeno stvaralaštvo u najširem smislu: od skladanja, pjevanja i sviranja do pripreme i izvedbe najkompleksnijeg glazbeno-scenskog djela – mjuzikla.

Tako se djeca natječu u tri kategorije: Mjuzikli, Mladi autori i Školska mjuza, a o pobjedniku festivala odlučuje stručni žiri kojem su se ove godine, kao posebni gosti u ime HDS ZAMP-a, pridružili Goran Karan i Ante Cash. U okviru festivala, djeci ćemo održati i edukativne radionice o autorskom radu i pravu, osmišljene tako da ojačaju njihovo vrednovanje svog ali i tuđeg kreativnog rada.

Organizator festivala, udruga Opus, pokrenuo je ovaj projekt 2015. godine s ciljem poticanja kreativnosti kod učenika i učitelja glazbene kulture u osnovnim školama i stvaranje novih kvalitetnih skladbi slobodnog sadržaja i stila. Raznolikost izričaja, tematika i žanrova i predanost djece da svoje skladbe i izvedbe što bolje predstave već su tada pokazali velik potencijal festivala.

Na prvom festivalu s djecom su se u radionici u organizaciji HDS ZAMP-a družio glazbeno – bračni par Ivana Plechinger i Bruno Kovačić , koji je ostao ugodno iznenađen kvalitetom djela i izvedbi. „Iznenađujuće je i prekrasno da se ovdje okupilo toliko djece koja se bave glazbenim autorskim radom“, zaključili su supružnici i djeci poručili da u svom autorskom i kantautorskom radu ostanu ustrajni.

Na ovogodišnjem festivalu pojačane produkcije izvest će se čak 7 mini-mjuzikala, 10 skladbi „školske mjuze“ i 5 autorskih dječjih skladbi! Veselimo se njihovim izvedbama na pozornici dvorane Gorgona. Pridružite nam se u publici!


Komentari