SLUŠAJU IH OD AMERIKE DO ZAGREBA: Soul Shadows je pravo glazbeno osvježenje (VIDEO)

Soul Sahadows

O ovom bendu će se još pričati.

Oni su zanimljiv spoj vokala i instrumenata koji je davno prešao granice Lijepe naše u svojim nastupima i osvojio publiku diljem svijeta.

“Soul Shadows je zamišljen više kao čerga nego kao statični band”, kaže nam Mirza Tetarić. Frontmen benda ispričao nam je sve o šarolikim članovima i glazbi koju stvaraju.

Uz njega, za ovu glazbenu poslasticu zaslužni su i Saša Miočić-klavijaturist koji s ene libi zasvirati još štošta, producent, koautor pjesama, zatim braća Petar Sidiq Bashir (bas gitara) i Samir Bashir (Gitara), a na bubnjevima od nedavno Matej Petanjek.

Mirza je kazao kako su za Soul Shadows baš svi koji sudjeluju na bilo kojem nastupu ili u studijskim snimanjima dijele i kreiraju muziku.

“Bilo je tu i bit će puno kvalitetnih soul vokala (Sabrina Hebiri, Anja Aloo, Helena Huncaga, Yness Huskic…),i instrumentalista(Robert Laic,Davor Čivrak Čvrga,Robert Vnuk,Vinko Mihić,Joe Pandur, Igor Geržina,Andrej Jakiuš, ..Emir Tetarić,,,).Plus puno klupskih muzičara u Hrvatskoj i Amsterdamu gdje često nastupamo. Svakako su tu i naš management Goran Kunštek Gocc i Maja Valjak, s tim da Gocc povremeno i repa”, kazao je naš sugovornik.

Nastupaju diljem svijeta

Ime su dobili po klasiku soul glazbe, a njihovi članovi nastupali su diljem svijeta.

“Našem plemenu smo dali ima “Soul Shadows” po jednom klasiku soul muzike pa je soul muzika ta koja nam je inicijalni pokretač, ali bolje je muziku ne ograničavati imenovanjima i gabaritima”, kazao je Mirza i nadodao kako jednostavno sviraju ono što osjećaju.

Osim po regiji, često nastupaju u Amsterdamu zahvaljujući braći Bashir koja tamo žive.  Pojedinačno su kao glazbenici ostvarili brojne suradnje, nastupali i pjevali i svirali sa mnogima, od Amerike do Afrike…

Glavna inspiracija im je život

“Zaista nam je svejedno da li su nama u publici Hrvati ili Holanđani,Indijci ili Europljani ili bilo koja podjela....i tako su to sve izmišljene kategorije koje umjetnike ne dotiču…mi smo svi kreacije ovog Univerzuma i kad sviramo-sviramo da se mi i bilo ‘ko ‘ko je uz i oko nas osjeća lijepo….”, tvrdi Mirza.

Oni svoju inspiraciju pronalaze u lijepim i ružnim životnim trenucima.

“Život je apsolutna i nepresušna inspiracija….u svim svojim ljepotama i “ružnoćama”, u svojoj kontradiktornosti, i svake sekunde je nov i zanimljiv i ne posustaje s temama koje inspiriraju”, zaključuje frontmen ovog izuzetno kreativnog kolektiva.

 


Komentari