(FOTO) Stojak otvorio album iz mladosti: ‘Mi nismo bili “mamićevci” ‘

FOTO: Facebook / Tomislav Stojak

Prisjetio se za Zagreb.info svojih mladih dana…

HNS-ov gradski zastupnik Tomislav Stojak vratio se nekoliko desetaka godina unazad i s nama podijelio svoje najljepše uspomene. U sjećanju mu je najviše ostao Dinamo za kojeg, kaže, navija od pete godine života. “Dinamo nije racio, on je emocija”, rekao nam je saborski zastupnik.

Studirao je političke znanosti, a već se tada počeo baviti politikom. Uz to je igrao nogomet koji mu je do dan danas ostao velika ljubav.

“Imali smo 16-17 kada smo kao juniori Lokomotive osvojili neki turnir. Hodočastio sam na Dinamove i Cibonine tekme, a do fakulteta nogomet mi je bio glavna preokupacija”, rekao je Stojak.

Privatna arhiva
Privatna arhiva

Rado se prisjetio i Dinamove juniorske ekipe ’87 i ’88 po trenerskom palicom pokojnog Đalma Markovića. Bio je u juniorskoj generaciji ’86 i ’87 kao reprezentativac Hrvatske, a sudjelovao je na dva turnira tadašnje republike.

Privatna arhiva
Privatna arhiva
Privatna arhiva
Privatna arhiva

“Nekadašnja lokomotiva u kojoj sam tada igrao kao junior nema veze sa s ovom danas. Ona je tada bila klub od željeznice, a sredinom osamdesetih je postala središte u  koje su dolazili najtalentiraniji nogometasi iz zagrebačke regije. Samo nek se zna nismo bili ‘mamićevci’ “, zaključio je Stojak uz simpatičnu sliku sa bratom iz 70-ih godina, dok su odrastali u Utrinama.

Privatna arhiva
Privatna arhiva


Komentari