Crvenkapica se prošetala Maksimirom na Svjetski dan zaštite šuma

Obilježavanju Svjetskog dana zaštite šuma pridružila se i Crvenkapica iz predstave „Crvenkapica i gladni vuk“ prošetavši Maksimirom prvoga dana proljeća.

Crvenkapica je prolaznike informirala je o zanimljivostima vezanim uz šume, koje će djeca imati prilike čuti i u predstavi. Tako su mogli doznati, uz to što su šume pluća zemaljske kugle, da je šuma Taiga najveće stanište na svijetu, da najviše različitih biljnih i životinjskih vrsta živi u prašumi iz čijih se biljaka proizvodi čak 25% lijekova, da drvo Pando tvori cijelu šumu jer preko 4000 stabljici dijeli isti korijen, da najveće stablo na svijetu Hiperion visoko preko 115 metara i slično.

Crvenkapica i gladni vuk (2)

Izviđačicu Crvenkapicu (Petra Vukelić) djeca i odrasli moći će bolje upoznati u predstavi „Crvenkapica i gladni vuk“ Frane Marije Vranković, u kojoj će pomoći izgladnjelom vuku (Filip Vidović) spasiti njegovu šumu. Iako uzima motive dobro poznata bajke braće Grimm, ova ekološka predstava želi osvijestiti učenike nižih razreda osnovne škole o važnosti šume u ljudskom životu. Vuk tako neće polegnuti iskušenju da zadovolji trenutnu glad Crvenkapicom, već s njom kuje plan kako očuvati šume te zajedno pokušavaju vratiti ravnotežu u ekološki sustav, kojeg su razrušili drvosječe i požari.

Sama premijera bit će poklon djeci. Predstava u produkciji Umjetničke organizacije „Točka na i“ će premijerno biti izvedena, u sklopu 3. dana Ogranka mladih Hrvatskog društva dramskih umjetnika, u Zmajevom gnijezdu 28. travnja u 10 sati ujutro. Ulaz na premijeru je besplatan, a svoje mjesto na premijeri možete rezervirati na stranicama Kazališta Mala scena.

crvenkapicaplakat

  • 28.4.2017. 10.00 Klupa u parku za djecu – “Crvenkapica i gladni vuk”
    Redateljica i autorica teksta: Frana Marija Vranković
    Kostimografkinja: Anamarija Filipović-Srhoj
    Igraju: Petra Vukelić i Filip Vidović
    Trajanje: 30 minuta
    Dob: 4-10

3. DANI OGRANKA MLADIH HRVATSKOG DRUŠTVA DRAMSKIH UMJETNIKA održat će se od 20. do 28. travnja 2017. godine u GDK „Gavella“, UO „Točka na i“ te Zmajevom gnijezdu.


Komentari